Trek intră în nişa FatBike cu modelul Farley 1

Trek a anuntat lansarea primului lor FatBike, denumit Farley. Pun pariu ca in scurt timp fiecare producator de biciclete va avea in catalog cel putin o bicicleta cu roti grase.

Trek intră în nişa FatBike cu modelul Farley 2Cadrul bicicletei Farley este fabricat din aluminiu si are o geometrie agresiva, cu tuburi subtiri ce contrasteaza puternic cu anvelopele foarte late. Tubul frontal este conic, iar furca e dreapta si rigida. Spatiul intre furci este mai mic decat al altor FatBike-uri, suportand anvelope de maxim 4″. Butucul fata are o latime de 135mm, iar cel de spate e lat de 170mm.

Rotile, anvelopele si camerele sunt produse de Surly, cel mai mare producator in domeniu. Anvelopele sunt Surly Knard de 3.8″, jantele Surly Darryls iar butucii vin de la Salsa. Multumita cadrului mai ingust, a fost posibila montarea unui schimbator de foi si a unui angrenaj dublu Race Face Turbine. Chiar si asa, a fost nevoie de un adaptor special pentru a alinia schimbatorul de fata cu foile.

Geometria si dotarile fac din acest FatBike o bicicleta puternica, rapida si manevrabila, ce poate fi folosita pe orice teren si in orice conditii. In plus cadrul si furca prezinta suport pentru aripi si portbagaje, cablurile sunt trase prin cadru, are si ghidaj intern pentru tija reglabila, deci e o bicicleta foarte versatila ce poate face multe.

Trek intră în nişa FatBike cu modelul Farley 4

Despre greutate n-am aflat nimic, iar punerea in vanzare s-ar putea sa fie tocmai in octombrie 2013, desi se pare ca Trek primeste precomenzi. Pretul vehiculat e in jur de 2000 de euro, dar poate suferi modificari pana la data lansarii.

Trek intră în nişa FatBike cu modelul Farley 3

1 COMMENT

  1. sarmanii astia din industrie, nu mai stiu ce sa scoata sa isi mai schimbe lumea biclele. pe mine mai au pana sa ma convinga sa nu mai investesc in 26-le meu :))
    dar cine stie, poate or sa ma socheze cu un 26,2 inci 😉

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.