Quintana et 20 TDF 2013

Ultima etapă în cățărare din actuala ediție a Turului Franței a fost revendicată de Nairo Quintana (Movistar). Pe ascensiunea finală de categorie specială, Annecy Semnoz, columbianul a rămas cu Chris Froome (Sky) și Joaquim Rodríguez (Katusha), iar la un atac al britanicului a răspuns promt și a încheiat primul manșa în lungime de 125 km cu nu mai puțin de șase cățărări repertoriate pe traseu. Rodriguez a sosit al doilea la 18 secunde distață, iar Froome al treilea cu o întârziere de 29 secunde.

Debutant în Marea Buclă, Quintana nu numai a păstrat tricoul alb de cel mai bun tânăr, dar l-a preluat și pe cel cu bubline roșii, de cel mai bun cățărător și a urcat la general pe a doua treaptă a podiumului, la 5’03” de Froome.

Un alt mare câștigător al zilei este desigur Froome, care apărat de echipa sa ajuns cu bine pe ultima cățărare, unde a reușit să îl distanțeze pe Alberto Contador (Saxo-Tinkof), încheind ziua tot în tricoul de lider. Deși nu a câștigat etapa cum a sperat, Rodriguez a urcat la general pe a treia treaptă a podiumului, unde este la 5’47” de Fromme.

Contador a încheiat ziua la aproape 2 minute jumătate de învingător, iar la general a alunecat de pe doi pe locul patru, la 7’10” de lider. Un alt mare pierzător al etapei îl putem declara și pe Pierre Rolland (Europcar) care pe ultima sută de metri a pierdut ocazia de a prelua prima poziție în clasamentul cățărătorilor, unde acum este pe locul trei după Quintana și Froome.

În schimb liderul clasamentului pe puncte este incontestabil slovacul Peter Sagan ( Cannondale), care conduce cu 101 puncte în față lui Mark Cavendish  (Omega Pharma-Quick Step) și 151 în fața lui André Greipel ( Lotto Belisol).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.