INVINGATORI TDF 2013Marcel Kittel (Argos-Shimano) a întrerupt seria de victorii de pe Champs-Élysées ale lui Mark Cavendish în Turul Franţei. Germanul a lansat sprintul la 200 de metri de finalul celor 133,5 rulaţi între Versailles – Paris şi Champs-Elysées, nefiind întrecut de Andre Greipel (Lotto Belisol) şi Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), ocupanţii locurilor doi şi trei.

Britanicul Chris Froome (Sky) a încheiat etapa la 53 secunde de învingător, pentru a revendica ediţia cu numarul 100. Nairo Quintana (Movistar) şi Joaquim Rodriguez (Katusha) au completat podiumului ediţiei 2013.

În vârstă de 23 de ani, Quintana a îmbracat şi tricoul alb de cel mai bun tânăr şi pe cel alb cu buline roşii de lider în clasamentul căţărătorilor. Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) a dominat clar casamnetul pe puncte al sprinteriolor, în timp ce cel mai combativ rutier al competiţiei a fost declarat francezul Christophe Riblon (AG2R La Mondiale). Deşi Alberto Ccontador a ratat podiumul echipa sa, Saxo-Bank a fost cea mai buna formaţie a cursei de 3 săptămâni.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.