stuart ogrady se retrage
Australianul Stuart O’Grady de la echipa Orica-GreenEdge se retrage din plutonul profesionist. Deşi anunţase luna trecută ca se va retrage abia anul viitor, după Turul Franţei, O’Grady a declarat : “Întotdeauna mi-am dorit să îmi închei cariera cu ceva intr-adevăr special şi anul acesta Turul Franţei mi-a oferit asta. …Am avut o cursă excelentă şi sunt foarte mândru pentru ceea ce am realizat. Câştigarea unei etape şi urcarea pe podium cu coechipierii după etapa de contratimp pe echipe de la Nisa a fost un vis devenit realitate pentru mine şi să îi ajut pe Simon Gerrans şi Daryl Impey să îşi apere tricoul galben a fost un lucru special”.

O’Grady şi-a început cariera ca pistard, iar în 2004 a câştigat proba de Madison pe echipe împreună cu Graeme Brownteam la Jocurile Olimpice de la Atena, iar în 2007 câştiga Paris-Roubaix.

Prima participare în Marea Biclă a fost în 1997 şi de atunci nu a lipsit din pluton la nici o ediţie. În 1998 a câştigat o etapă şi a îmbrăcat în trei etape tricoul de lider, iar în 2001 a purtrtat tricoul galben şase zile şi a câştigat împreună cu formţia de atunci, Crédit Agricole, etape de contratimp pe echipe.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.