Crossmax Enduro - noile roţi de la Mavic 1

Mavic a lansat recent un set de roti special concepute pentru competitiile de Enduro. Rotile Crossmax Enduro vin impreuna cu o pereche de anvelope speciale. Impreuna formeaza asa numitul WTS – Wheel Tyre System.

Crossmax Enduro sunt facute sa mearga repede la vale, dar sunt suficient de usoare si pentru catarari grele. Anvelopele si jantele sunt diferite, pe faţă este un model, pe spate alt model. Pe faţă s-a montat un cauciuc Crossmax Charge de 2.4″ cu crampoane mari si agresive pentru stabilitate si aderenta in curbe. Pe spate s-a optat pentru Crossmax Roam de 2.3″ cu crampoane teşite pentru accelerare rapida si tractiune sporita. Anvelopele au o mare rezistenta datorita ţesaturii de 66tpi. Duritatea crampoanelor difera, la anvelopa fata este de 40a iar la cea de spate gasim o duritate de 62a pe centru si 52a pe laterale. Astfel anvelopa spate se uzeaza mult mai greu, in timp ce faţa are o mare aderenta. Latimea jantei din faţă este de 21mm, pe cand cea din spate are doar 19mm.

Crossmax Enduro - noile roţi de la Mavic 2

Si la aceste roti Mavic a folosit sistemul UST, ceea ce inseamna ca se pot folosi anvelope fara camere, fara benzi si fara lichid antipana. Rotile folosesc un niplu cu filet exterior ce se infileteaza direct in janta. Roata faţă beneficiaza de o impletitura x2 cu 24 de spite plate, pe cand roata spate are doar 20 de spite din care 10  impetite x2 pe partea stanga si 10 radiale pe partea dreapta.

Butucii sunt foarte versatili, cel de fata suportand aproape toate standardele – ax de 20mm, de 15 mm sau QR9mm. Butucul spate poate fi dotat cu ax de 135×12, 142×12 si 135×10. Ambii vin in varianta cu suport disc in 6 suruburi. Caseta butucului spate are implementat sistemul ITS-4 ceea ce inseamna ca are un punct de angrenare la fiecare 7,5°.

Crossmax Enduro - noile roţi de la Mavic 3

Setul de roti plus anvelope Crossmax Enduro e disponibil in magazine la un pret de aporximativ 1000 de dolari. Anvelopele se gasesc si separat la 80 dolari faţa si 75 dolari spatele. Rotile se fabrica in doua marimi – 26inch si 27,5inch. Un set complet de 26″ cantareste 3460 de grame, iar setul de 27,5″ cantareste 3570 grame.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.