Full Suspension din oţel de la Caminade 1

Cei ce cred ca zilele oţelului s-au terminat, se inseala. Inca se construiesc cadre si piese de bicicleta din oţel, si se construiesc bine.

Caminade e un mic producator francez ce vrea sa repuna oţelul in circulatie. Primele lor creatii sunt o bicicleta cu suspensii pentru roti de 26″ si una cu cadrul rigid si roti de 29″. FS-ul poarta numele de One4All si este dedicat curselor de AllMountain si Enduro. Cadrul este construit din tuburi Reynolds sudate manual si cu sudurile slefuite. Estetic este de nota 10, tuburile arcuite, geometria inovativa si culorile placute avand un impact pozitiv asupra privitorului. One4All este disponibil in patru variante coloristice  – alb, portocaliu, bleu si negru. Nu doar aspectul impresioneaza ci si garantia pe viata oferita de producator!

Full Suspension din oţel de la Caminade 2

Fisa tehnica arata foarte bine. Tubul frontal de 44mm suporta atat furci cu gatul drept, cât si cu gatul conic, iar carcasa monoblocului este filetata si are 73mm. Cadrul este prevazut cu ghidaj pentru camasa tijei reglabile de 30,9mm si are colier de strangere incorporat. Pentru butucul spate foloseste un ax Syntace X12 ThruAxle de 142x12mm.

Full Suspension din oţel de la Caminade 3

Cursa de 150mm este asigurata de un shock plasat in spatele cadrului chiar deasupra angrenajului. Acest tip de suspensie coboara centrul de greutate al bicicletei ceea ce-i asigura o mai mare stabilitate si manevrabilitate. In plus, interiorul cadrului ramane liber pentru un suport de bidon si o borseta. Un dezavantaj cauzat de plasarea shock-ului dupa seattube e marirea distantei de la angrenaj la butuc. Chainstay-ul acestei bicicletei masoara 445mm. De asemeni shock-ul este expus noroiului si pietrelor aruncate de roata din spate, probabil o mica protectie ar fi necesara.

Full Suspension din oţel de la Caminade 4

Full Suspension din oţel de la Caminade 5

Caminade fabrica cadrele doar in doua marimi, cu toptube-ul de 59 sau 61 de cm, in timp ce seattube-ul ramane la fel – 45cm. Geometria cadrului il face accesibil si pentru ciclisti scunzi si pentru cei mai inalti. Trebuie doar coborata sau ridicata şaua.

Full Suspension din oţel de la Caminade 6

A doua bicicleta produsa de francezi este un 29er denumit Simple Track. Cadrul arata aproape identic, ii lipseste doar suspensia, are aceleasi caracteristici si aceleasi game coloristice. Ca materialele de constructie s-a optat pentru o combinatie de tuburi Columbus si Reynolds.

Detaliul cel mai asteptat si anume greutatea bicicletei, nu a fost inca dezvaluit. In schimb a fost dezvaluit pretul – doar cadrul One4All costa 2190 de euro.

Full Suspension din oţel de la Caminade 7

Full Suspension din oţel de la Caminade 8

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.