Lynx Split Pivot, full suspension de la BH 1

BH a lansat un MTB cu un nou tip de suspensie. Denumit Lynx Split Pivot, bicicleta se fabrica in doua modele, cu roti de 29″ si roti de 27.5″.

Lynx-ul 29er are o cursa a suspensiei de 116mm la cadru si 120mm la furca, pe cand fratele mai mic beneficiaza de o cursa de 160mm si pe faţă si pe spate. Alta diferenta intre cele doua cadre consta in materialul din care sunt fabricate. 29er-ul e construit integral din carbon, iar cadrul pentru 650B are si carbon si aluminiu in componenta.

Lynx Split Pivot, full suspension de la BH 2

Suspensia spate se numeste Split Pivot deoarece shock-ul trece efectiv prin seat tube. Partea de jos a tubului este sectionata, facand loc shock-ului care este pozitionat exact sub axa şeii. Furca spate este asimetrica iar capatul inferior al shock-ului se fixeaza de capatul stang al chain stay-ului, in spatele pivotului. Acest design aduce un plus de stabilitate si manevrabilitate bicicletei, deorece centrul de greutate este in centrul cadrului. Suspensia lucreaza la fel de bine si pe coborari si pe urcari, nefiind influentata de pedalatul in forta sau de franare.

Lynx Split Pivot, full suspension de la BH 3

Lynx-ul a fost testat de ciclisti experimentati si toti au fost impresionati de modul in care lucreaza suspensia. Acceleratia, tractiunea, manevrabilitatea sunt toate la cote inalte. Front tube-ul masiv asigura o directie si o stabilitate foarte bune iar top tube-ul adânc curbat permite si ciclistilor scunzi sa pedaleze in siguranta.

Ca un mic minus ar fi greutatea destul de mare, de 12kg, pentru marimea L a 29er-ului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.