Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 1

In ultimii ani s-au auzit foarte putine despre firma italiana Olympia. La 120 de ani de la infiintare Olympia incearca sa revina pe piata cu o noua gama de biciclete de top. Astazi voi prezenta 29er-ul de carbon Racy 949.

Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 2

In primul rand se remarca greutatea totala de doar 8kg, din care cadrul gol cantareste 949 de grame. Furca rigida de carbon e fabricata de DTSwiss, model XRR470 si cantareste 570 grame. Racy e echipata cu un groupset Sram XX1 cu o foaie si 11 pinioane si se deplaseaza pe roti Xentis Squad 2.5.

Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 3

Mai rar intalnit la bicicletele usoare este un ax spate de 142x12mm. Acest Thru axle este un model foarte usor, de 64 grame si e una din piesele responsabile de performantele superioare ale bicicletei. Daca se doreste o alta echipare, cadrul poate fi dotat cu un suport pentru schimbator de foi E-type. Traseul cablurilor este prin exterior, exceptand cablul schimbatorului, ce trece prin seatstay.

Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 4

Cadrul fabricat in Italia este o adevarata opera de arta, imbinand frumusetea cu tehnologia. Pentru fabricarea cadrului s-au folosit mai multe tipuri de carbon, cum ar fi UD M30 pentru rezistenta longitudinala, Toray T700 pentru rezistenta la torsiune si Kevlar pentru absorbtia vibratiilor. Racy 949 este tip monococa, fabricat fara imbinari, dintr-o singura turnare.

Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 5

Tubul frontal este conic, dar la acest model s-a folosit o reductie pentru a se potrivi cu gatul de 1.1/8″ al furcii DTSwiss. Monoblocul este de tip BB92, iar furcile permit si anvelope mult mai late. Rotile firmei austriece Xentis sunt celebre pentru calitatile lor. Butucul spate a primit o caseta speciala pentru grupul de 11 pinioane, si are un sistem de clicheti cu angrenare la fiecare 5°. Jantele de carbon au o latime de 19mm si sunt tubeless. Modelul CC prezent pe bicicleta Racy suporta o greutate totala de 100kg. Rotile cantaresc impreuna aproximativ 1400 de grame cu tot cu ax.

Olympia revine cu Racy 949 Carbon 29er 6

Racy 949 se fabrica in trei marimi – S, M si L, si poate fi echipata cu orice groupset de vârf de la Shimano sau Sram. Si furca se poate schimba la alegere cu orice Fox sau Rock Shox. O bicicleta Racy cu XX1, cu RS Reba RL si roti Stans ZTR ajunge la un pret de 7000 de dolari.

1 COMENTARIU

  1. Cu sapte mii de dolari (sau mai putin) cumperi o Yamaha wr 450. Motocicleta se preteaza si la copetitii, deci rivalizeaza intr-un fel cu bicicleta.
    Nu cumva preturile sunt facute doar pentru cei cu buzunare extrem de generoase?

    Cum poate justifica cineva un pret al unui obiect care contine mult mai putine piese decitc el al unei motociclete?

    PS. Ce pret are o bicicleta din Turul Frantei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.