s

La fiecare concurs sau tura vad cate un ciclist cu camera de rezerva legata de tija, cu pompa agatata de cadru, cu bidoane si multitool-uri prin buzunare. Aceste metode sunt cam periculoase, in sensul ca respectivele obiecte pot fi pierdute pe drum, si nici nu arata bine. Pentru a usura viata ciclistilor, Specialized a lansat sistemul SWAT, ce contine suporturi pentru bidoane cu multitool integrat si borseta pentru camera si pompa.

Specialized SWAT - soluţie inovativă 2

Pe majoritatea cadrelor cu suspensie cu greu se poate monta un suport de bidon. Pe cadrele Specialized Expert Epic se ataseaza cu usurinta doua suporturi pentru bidon. In plus mai este loc si pentru o gentuţă pentru pompa si camera, plus un multitool integrat in suspensie. Gentuta de plastic vine echipata cu o camera de rezerva, leviere pentru anvelopa si un cartus de 25g de CO2.

ss

Specialized SWAT - soluţie inovativă 5Suportul de bidon Zee II are integrat in partea inferioara un suport pentru atasarea unui multitool. Dimensiunea si forma compacta permit acestor suporturi sa fie montate pe orice cadru. Zee II este disponibil si pentru dreptaci si pentru stangaci si se fabrica din carbon sau din plastic compozit in diferite culori. Fara atasamentul pentru scule, Zee II cantareste 28 de grame varianta de carbon si 43 de grame varianta de plastic.

Multitool-ul EMT este creat special pentru cadrele Epic si se poate monta intr-un locas de pe cadru, langa shock. Cei ce merg pe alte cadre pot atasa EMT-ul de un suport de bidon Zee II. EMT include inbus de 3, 4, 5, 6 si 8mm, torx T25 si o surubelnita. Suportul pentru cadru sau pentru bidon este foarte solid, impiedicand sculele sa cada sau sa se balanseze.

Specialized SWAT - soluţie inovativă 6

Un alt loc folosit pentru depozitare este gatul furcii. Pentru aceasta Specialized au inventat o presa de lant atasata de un suport special ce se potriveste exact in interiorul gatului. Sistemul se potriveste in orice furca cu gat de 1.1/8″ si lungime minima de 32mm. Presa de lant functioneaza pe orice lant de 8, 9, 10 si 11 viteze si are atasate si zale de rezerva. Sunt diponibile variante si pentru gat din aluminiu si pentru gat din carbon. Specialized SWAT - soluţie inovativă 7

Specialized SWAT - soluţie inovativă 8Alta metoda de depozitare o reprezinta bidonul KEG. Acest bidon are o capacitate de 500ml, un capac cu diametrul de 63mm si se potriveste intr-un suport standard. In interior se pot introduce o multime de chestii marunte – manusi, ochelari, scule, camera, bani, acte, telefon.

Specialized SWAT - soluţie inovativă 9

O alta borseta denumita Shivs FuelCell este creata special pentru cadrele Shiv. Se ataseaza in partea inferioara intre seat tube si down tube si are doua compartimente interioare. In partea superioara incap 8 geluri, sau 2 batoane si 3 geluri, iar in partea inferioara camera, cartusul de CO2 + capul si adaptorul.

Toate aceste gadgeturi sunt pregatite pentru sezonul 2014 si inca nu se cunoaste pretul si greutatea lor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.