Casca Super Enduro de la BELL 1

Disciplina enduro a capatat o popularitate foarte mare, numerosi producatori lansand biciclete tot mai performante. Putini producatori insa, fabrica si echipamente dedicate curselor de enduro.

Casca Super Enduro de la BELL 2

Casca produsa de Bell se numeste Super si se spune ca include mai multe inovatii decat o bicicleta din clasa medie. Protectia oferita de casca este la superlativ. Ofera o acoperire sporita partii din spate si in zona urechilor, ceea ce la alte casti nu prea intalnim. Pentru a disipa caldura si a elimina transpiratia, in casca sunt prezente 25 de gauri de aerisire.

Casca Super Enduro de la BELL 3

Cel mai interesant lucru mi se pare cozorocul, ce are o marime peste medie si poate fi reglat in mai multe pozitii pe o plaja de 30°. Cozorocul se poate detasa pentru a face loc unor ochelari de protectie, iar Bell include in pachet si un set de agatatori pentru ochelari. Mecanismul de strangere pe cap este format dintr-un sistem de fixare in trei puncte, foarte stabil si confortabil. In partea din fata sunt prezente patru orificii ce directioneaza aerul direct spre frunte pentru a impiedica transpiratia sa curga in ochi.

Casca Super Enduro de la BELL 4

Interiorul castii este captusit cu un burete moale tratat antibacterian. Aceasta captuseala, denumita X-Static Pads este folosita si pentru astronautii NASA si pentru soldatii US Special Forces. Buretele din care este facut nu pastreaza mirosurile straine, deci casca nu va mirosi niciodata urât. Una dintre aerisiri poate fi transformata intr-un suport pentru camera GoPro. O piesa de plastic se potriveste exact in aerisire si este fixata cu o curelusa cu scai. Pe piesa de plastic se ataseaza o camera video GoPro sau o lanterna. Excelentul sistem de fixare pastreaza casca stransa pe cap chiar si cu camera montata deasupra.

Bell Super se fabrica intr-o varietate de culori, cantareste 390 de grame si costa 125 de dolari.

Casca Super Enduro de la BELL 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.