w

Vechile dinamuri pe anvelopa au devenit atat de nepopulare incat nici bunicii nostri nu le mai folosesc. Nici dinamurile din butuc nu se bucura de o prea mare popularitate. Intr-o lume in care aproapa toata suflarea ciclista foloseste faruri cu baterii, Velogical aduce un nou concept de dinam.

Dinamul produs de Velogical este similar cu vechile dinamuri ce rulau pe anvelopa, doar ca ruleaza direct pe janta. Aceasta mica schimbare a produs diferente foarte mari! Contactul cu janta se realizeaza printr-un inel subtire de cauciuc. Frecarile sunt foarte mici, nu incetineste rotirea rotii, nu produce zgomot si nu duce la uzura pieselor implicate. Iar cel mai surprinzator detaliu este greutatea de aproximativ 75 de grame!

Velogical reinventează dinamul 2

Noul produs se numeste COMPACT dynamo si este catalogat drept rim dynamo – dinam pe janta. Mecanismul interior este foarte simplu si eficient, iar datorita frecarii minime, energia produsa este foarte mare. Nu necesita intretinere si servisare, producatorii laudandu-se ca nu se poate strica! Dinamul Compact se roteste de 20 de ori mai repede decant un dynohub, iar energia produsa este cu 70% mai mare. Dinamul are integrat o protectie pentru supravoltaj, astfel ca la viteze mari becul farului sa nu se arda.

R

Se fabrica mai multe tipuri de Compact dinam. Modelul Sport (roşu) functioneaza de la viteze de peste 10Km/h, este creat pentru viteze mari si are o frecare foarte scazuta. Modelul Trekking (argintiu) lucreaza de la 8Km/h si ofera o rezerva de energie pentru viteze mici si faruri duble. Modelul Special (albastru) ofera cea mai mare putere, putand fi folosit si pentru reincarcarea unor acumulatori sau echipamente electronice mobile, si pentru faruri foarte puternice.

R

Dinamul Compact se poate monta pe absolut orice bicicleta, cu orice tip de cadru sau furca. Se poate folosi pe orice roata, singura conditie necesara e ca janta sa aiba o suprafata plana pentru rulare. Sunt disponibile o multime de coliere si adaptoare pentru montarea dinamului. Se poate monta pe suportul franelor tip V sau cantilever, sau se poate monta direct pe bratul furcii indiferent de forma si grosimea acestuia. Exista modele pentru partea stanga sau pentru dreapta.

R

Greutatea dinamului simplu este de 52 de grame si vine doar in varianta 6V-3W. Cu tot cu adaptor poate ajunge pana la 90 de grame in functie de tipul prinderii. Eficienta pana la 30kmn/h este de 60%, iar la viteze mai mari poate ajunge pana la 75%. Inelul de cauciuc ce inntra in contact cu janta are o durata de viata de minim 5000km, iar garantia acordata dinamului este de 2 ani.

Pretul unul Compact dinam este de 150 de euro, pret ce include si TVA-ul si taxele de transport. In pachet mai sunt incluse colierele de prindere, doua inele de cauciuc, un termistor, cabluri, cheie inbus si manual de utilizare. Se poate comanda de pe site-ul firmei.

8 COMMENTS

  1. Eu am oroare de anii ’90 cand am avut dinam la bicicleta. Ideea era faina dar crancena .. Era un efor prea mare pentru mine sa-l folosesc. Or fi mai performanti cei noi si nu incetinesc asa de mult dar la ce pret au acumulatorii si bateriile nu cred ca se merita pretul dinamuli. 150 euro? Niste alkaline (4 buc AA la 10 ron) pe mine ma tin 66 de ani. Sau un set de 4 acumulatoare eneloop (care sunt tehnologie noua) si se descarca proximativ 10% in 6 luni de neutilizare costa 150 ron (2500 – 2700 mA). Cel mai bine sa-si faca fiecare matematica si daca-i cool dinamul sa-si puna pe fiecare roata cate unul 🙂

  2. Da, dragut conceptul, dar subsriu antecomentatorilor mei… 150 eur este exagerat. Cu 50 eur cumperi cel mai performant acumulator de 5v, de la 10A in sus si intr-o forma compacta.

  3. Nu stiu ce materiale sunt folosite si ce tehnologie de top foloseste, dar pretul pentru un ,,muritor de rand” este exagerat
    Cu acesti bani achizitionez un far cu led superluminos si acumulator Li-Ion, cu incarcare USB si mai raman si bani pentru un pachet de tigari.
    Pretul este pentru cine lucreaza peste hotare si este platit bine.
    Trebuie sa va ganditi ca la acest pret se adauga expeditia si transportul, deci sincer nu merita.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.