Sprintul final

Liderul ucrainenilor de la Kolss, Vitaliy Buts, a fost cel mai rapid în sprintul final din Piața Libertății (Miercurea Ciuc), din prima etapă a Turului Ținutului Secuiesc.

Ediția a 7-a a competiției desfășurate exclusiv în județele Harghita și Covasna, a debutat din aceeași Piață a Libertății, la start aflându-se 87 de cicliști, printre care și câștigătorul de anul trecut Vitaliy Popkov (ISD). Încă din primii kilometri au început atacurile, însă nici unul dintre ele nu s-a concretizat într-o evadare serioasă, până la kilometrul 90, când plutonul a slăbit ritmul pentru alimentare. Oleg Berdos (Tușnad) și Tom Dernies (Wallonie-Bruxelles) au fost cei 2 rutieri care s-au desprins din pluton în acel moment. Până acolo, Andrei Nechita își adjudecase sprinturile intermediare de la Tușnad și Sfântu Gheorghe, în ambele fiind secondat de belgianul de la Wallonie-Bruxelles.

Cei doi evadați și-au împărțit echitabil ultimul sprint intermediar (Târgu Secuiesc) și cățărarea de categoria B din Pasul Casin. Dernies a trecut primul la sprint, iar Berdos în vârful cățărării, asigurându-și tricoul pentru cel mai bun cățărător după prima etapă. Avansul ce ajunsese la un moment dat la 2min30s, s-a evaporizat pe ascensiune, cei doi fiind prinși de pluton imediat după finalul cățărării.

Ultimii 20km au fost plați, un traseu ce a favorizat sprintul masiv. Câștigătorul Turului României 2013, Vitaliy Buts (Kolss), s-a dovedit a fi cel mai rapid, depășindu-i pe Ivan Stevic (Tușnad) și Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles). Andrei Nechita (România) a venit pe 4 și și-a asigurat tricoul pentru cel mai bun român, dar și pe cel pe puncte.

Etapa de mâine propune 4 cățărări (trei de categoria B și una de categoria C) pe un traseu ce face o buclă de 160km, înainte de a reintra în Miercurea Ciuc și de a continua spre finalul în cățărare de la Hargita Băi, la peste 1200m altitudine. Trei sprinturi intermediare sunt plasate pe traseu până la final (Vlăhița, Gheorgheni, Miercurea Ciuc).

Clasamentul etapei:

1. Vitaliy Buts (Kolss)

2. Ivan Stevic (Tușnad)

3. Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles)

4. Andrei Nechita (România)

5. Yury Agarkov (ISD)

Purtătorii tricourilor distinctive:

Tricoul albastru (liderul în clasamentul general): Vitaliy Buts (Kolss)

Tricoul galben (liderul în clsamanetul cățărătorilor): Oleg Berdos (Tușnad)

Tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte): Andrei Nechita (România)

Tricoul verde (liderul în clasamentul tinerilor): Aleksandar Aleksiev (Brisasport)

Tricoul alb (cel mai bun român): Andrei Nechita 

 Novak si Sipos

Evadatii

Buts

Buts pe podium

Nechita

foto credit: sportfoto.ro

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.