Lightweight au lansat primul lor cadru de cursieră 1

Cunoscutul producator de roti Lightweight a lansat un cadru de cursiera, cum altfel decat foarte usor. Denumit Urgestalt, noul cadru este construit in intregime din carbon si cantareste 790 de grame. Urgestalt inseamna arhetip, adica ceva model, ceva de la care toata lumea ar trebui sa ia exemplu.

Lightweight au lansat primul lor cadru de cursieră 2

Lightweight au lansat primul lor cadru de cursieră 4Un cadru marimea 54 are 790g iar impreuna cu furca, headset-ul si tija ajunge la 1340g. Desi este foarte usor are cateva caracteristici puternice, cum ar fi monoblocul PF86 si tubul frontal conic – 1.1/8″ sus si 1.1/2″ jos. Traseul cablurilor pentru frane si schimbatoare este ascuns prin tuburi, lasand cadrul curat si aerodinamic. Se pot folosi atat schimbatoare mecanice cât si electronice.

In zona monoblocului cadrul este mai lat, la fel si tuburile ce converg spre aceasta zona. Aceasta caracteristica ii confera o rigiditate sporita, elimina flexarile si vibratiile si transmite toata forta spre roata spate. Ca materiale de constructie s-a folosit un amestec de fibre de carbon de calitate superioara in combinatie cu rasini speciale, ceea ce a permis obtinerea unui cadru usor si rezistent. Nici confortul nu a avut de suferit, geometria fiind conceputa pentru ciclistii de anduranta ce vor sa pedaleze distante lungi.

Lightweight au lansat primul lor cadru de cursieră 3

Cadrul vine impreuna cu o tija special conceputa pentru şeile cu o singura şina – tip Monolink. Sistemul de strangere a tijei este inovativ, fiind ascuns in cadru si actionat de un surub situat dedesuptul tubului superior. Furca are o greutate de 318 grame cu gâtul nescurtat, si la fel ca si cadrul suporta anvelope de maxim 25c.

Cadrul poate duce orice ciclist de pana la 120kg, ramane sa fie dotat si cu un set de roti la fel de rezistente. Pretul unui frameset va fi de cel putin 6500 dolari si va fi pus in vanzare din luna octombrie a acestui an.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.