popkov

Etapa 3A a Turului Ținutului Secuiesc a propus în această dimineață un contratimp individual în ascensiune în lungime de 6km. Traseul a mai fost parcurs de pluton și în etapa de ieri, când bulgarul Georgiev a reușit să se impună la Harghita Băi. 

Drumul aflat într-o stare precară nu a fost de partea cicliștilor, însă lupta pentru victorie a fost una aprigă chiar și în aceste condiții. Denys Kostyuk (Kolss) a fost primul care a stabilit un timp foarte bun, încheind traseul în 12min44s. Rutierul ucrainean a rezistat pe primul loc până la sosirea câștigătorului de anul trecut, Vitaliy Popkov (ISD), care a spulberat timpul lui Kostyuk.

Liderul celor de la ISD nu a avut nici o emoție în ceea ce privește victoria de etapă, Laurent Evrard (Walloni-Bruxelles) sosind cu o întârziere de 24s, iar Georgi Georgiev (Brisasport) la 18s. Tricoul albastru, Vitaliy Buts (Kolss), a încheiat etapa doar cu al 18-lea timp, ucraineanul pierzând astfel primul loc la general. Andrei Nechita a avut probleme cu sistemul electronic de schimbare a vitezelor, dar a reușit să vină pe locul 8.

Georgiev trece pe primul loc în clasamentul general, înaintea ultimei etape ce se va desfășura pe un circuit în orașul Miercurea Ciuc, începând cu ora 17. Bulgarul pornește cu un avans de 7s față de Popkov și 24s față de Evrard. Andrei Nechita a căzut pe locul 5, la 30s de bulgar.

Clasamentul etapei:

1. Vitaliy Popkov (ISD) 12min16s

2. Georgi Georgiev (Brisasport) +18s

3. Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) +24s

4. Denys Kostyuk (Kolss) +28s

5. Peter Kusztor (Utensilnord) +29s

Clasamentul general:

1. Georgi Georgiev (Brisasport)

2. Vitaliy Popkov (ISD) +7s

3. Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) +24s

4. Peter Kusztor (Utensilnord) +29s

5. Andrei Nechita (România) +30s

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.