Fabio Polazzi

Belgianul Fabio Polazzi de la Wallonie-Bruxelles a păcălit plutonul și s-a impus, după o evadare, în etapa 3B a Turului Ținutului Secuiesc.

Plutonul a avut de parcurs 17 tururi de circuit prin orașul Miercurea Ciuc pentru a completa cei 130km ai etapei finale. Evadarea zilei a fost compusă inițial din Sergiu Cioban (Tușnad), Anatoliy Pakhtusov (ISD), Maksym Vasilyev (ISD), Ivan Stevic (Tușnad), Federico Rocchetti (Utensilnord) și Oleksandr Kvachuk (Kolss), cei 6 nereușind în nici un moment să pună între ei și pluton o diferență mai mare de 50s. După 7 ture, evadații au fost prinși și au urmat alte atacuri declanșate de Oleg Berdos (Tușnad), Krisztian Lovassy (Utensilnord), Yury Agarkov (ISD), Gabor Fejes (Bellotto) și Fabio Polazzi. 

Polazzi a reușit să se desprindă de colegii săi de evadare în ultimii 5km și a obținut prima victorie din carieră la profesioniști. În spatele rutierului belgian a sosit la 9s Lovassy, iar pe 3 Agarkov. Andrei Nechita a venit din nou al 8-lea și și-a păstrat locul 5 din clasamentul general. Georgi Georgiev nu a a vut nici o problemă în a-și menține tricoul de lider și câștigă astfel a 7-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc. 

Oleg Berdos (Tușnad) a câștigat clasamentul cățărătorilor cu 69 de puncte, în timp ce în clasamentul pe puncte s-a impus Vitaliy Buts (Kolss) cu un total de 47 de puncte. Andrei Nechita a rămas mai bun român, neavând practic nici un competitor real care să îi amenințe tricoul alb.

Clasamentul etapei:

1. Fabio Polazzi (Wallonie-Bruxelles)

2. Krisztian Lovassy (Utensilnord) +9s

3. Yury Agarkov (ISD) 

4. Gabor Fejes (Bellotto) +13s

5. Anatoliy Pakhtusov (ISD) +19s

Clasamentul general final:

1. Georgi Georgiev (Brisasport)

2. Vitaliy Popkov (ISD) +7s

3. Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) +24s

4. Peter Kusztor (Utensilnord) +29s

5. Andrei Nechita (România) +30s

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.