Suceava Pedalează 1

Suceava e putin in urma fata de alte orase in ce priveste evenimentele pe doua roti, dar un grup de oameni inimosi se straduiesc din greu sa promoveze ciclismul si in orasul nostru. Sâmbătă 10 august, aproape s-au suprapus doua intalniri dedicate iubitorilor de biciclete.

In primul rand asociatia ALECS GROUP a organizat un marş al ciclistilor cu scopul de a ne informa cu noile reguli de circulatie si de a ne explica cum sa ne comportam in trafic. Marşul a fost organizat impreuna cu Poliţia Rutieră si Inspectoratul de Jandarmi ce au asigurat deplasarea coloanei de ciclisti prin trafic. Intalnirea si plecarea au avut loc in fata Casei de Cultura Suceava. Majoritatea participantilor au primit veste reflectorizante din partea clubului Suceava Pedalează.

Suceava Pedalează 3

Au fost prezenti ciclisti de toate varstele de la 10 la 60 de ani si toata lumea s-a bucurat de o plimbare reusita. S-a facut un tur al orasului pentru a arata soferilor ca si ciclistii sunt participanti egali in trafic. S-a circulat regulamentar, pe o singura banda, fara depasiri si manevre periculoase. Pe traseu am fost aplaudati si incurajati de multi dintre pietoni si chiar de catre soferi. Au fost prezenti numerosi reporteri si fotografi de la posturile TV si ziarele locale. La intoarcere toti participantii au primit diplome si au fost asigurati ca astfel de evenimente vor avea loc lunar.

Suceava Pedalează 4

La marş a paticipat si un ciclist profesionist, proaspat campion Balcanic. Este vorba despre Lucian Buga, un ciclist originar din Suceava ce momentan se anteneaza in Italia. La Campionatele Balcanice pentru Juniori de la Miercurea Ciuc, Lucian a obtinut medalia de aur. Intrecerea a avut loc pe 4 august, pe o distanta de 90 de kilometri, iar suceveanul nostru a concurat in tricoul nationalei.

Suceava Pedalează 5

Dupa plimbarea prin oras, am fost invitati la o plimbare mai lunga alaturi de campionul nostru, pentru a ne cunoste mai bine, si de ce nu, pentru ai fura cateva dintre trucurile de antrenament. Cativa zeci de ciclisti au raspuns afirmativ invitatiei si au plecat spre Mănăstirea Dragomirna. Eu am stat in coada plutonului pentru a avea grija de cei ramasi in urma, asa ca am pierdut sesiunea de antrenament cu un profesionist. Desi a fost o zi foarte calduroasa toata lumea s-a simtit excelent si am ajuns cu bine in parcarea manastirii, la umbra padurii. Dupa o pauza de hidratare cei cu MTB-uri s-au avantat la tura offroad prin padure, iar ceilalti s-au intors in oras.

Suceava Pedalează 2

Am discutat cu membrii clubului Suceava Pedaleaza si cu proprietarii magazinelor de ciclism din oras si am hotarat sa facem tot posibilul pentru a convinge tot mai multi oameni sa foloseasca bicicleta. Lunar se vor organiza intalniri ample, in weekend se vor face iesiri la padure si la munte iar in fiecare joi seara o plimbare de grup prin oras. Toate evenimentele vor fi anuntate pe FaceBook si pe www.ciclism.ro la forumul regional.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.