Vassago Verhauen - un nou 29er de oţel 1

Fiind un mare iubitor de oţel nu puteam sa trec cu vederea acest nou cadru. Fabricat in SUA de catre Vassago, Verhauen este un cadru de otel pentru roti de 29″. Mi-am inceput cariera in ciclism pe un cadru de otel, acum am tot cadru de otel si am mers foarte putin pe aluminiu. Nu voi tine o prelegere oţel vs. aluminiu ci doar voi prezenta o bicicleta 29er construita pe un cadru modern de oţel.

Vassago Verhauen - un nou 29er de oţel 2

Verhauer este un cadru foarte versatil ce poate fi folosit in multe scopuri si care suporta o mare varietate de echipari. Cel mai interesant lucru il reprezinta dropout-urile reglabile, ce permit mutarea rotii mai in fata sau mai in spate. De asemeni dropout-urile permit montarea oricarui tip de transmisie. Se pot folosi pinioane multiple, atât cu ax QR10, cât si cu ax de 142x12mm sau Thru Axle. Bineinteles se poate transforma intr-un Single Speed sau se poate monta butuc cu viteze integrate. Cu roata trasa la maxim spre cadru, chainstay-ul masoara doar 434mm.

Vassago Verhauen - un nou 29er de oţel 3

Tubul frontal are diametrul de 44mm ceea ce inseamna ca suporta orice furca, si cu gat drept de 1.1/8″ si cu gat conic de 1.1/8″-1.5″. Tija de sa are diametrul de 27,2mm, iar in interiorul seattube-ului exista o insertie de INOX pentru a preveni ruginirea si a evita blocarea tijei in cadru. Tubul monoblocului este cu filet clasic si are o latime de 73mm.

Vassago Verhauen - un nou 29er de oţel 4

Vopsirea cadrului s-a realizat cu pulbere electrostatica de o calitate superiora. Culorile aprinse si translucide atrag toate privirile. Tuburile cadrului sunt din otel special calit, denumit True Temper OX Platinum. Cadrul se fabrica in trei marimi 16″(Small), 18″(Medium) si 20″(Large). Greutatea pentru marimea S este de 2kg, pentru M este de 2,1kg iar pentru L – 2,2kg. Pretul unui cadrul este de aproximativ 1000 de dolari.

Vassago Verhauen - un nou 29er de oţel 5

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.