Canyon visit (24)

Fondatorul companiei, Roman Arnold, și fratele său Franc, obișnuiau să cumpere piese de biciclete din Italia pentru a le vinde la cursele din Germania. În 1985, ei au pus pe roate o companie ce furniza piese pentru biciclete – Radsport Arnold, iar în 2001 au făcut pasul cel mare și au început să producă biciclete. În acel moment s-a născut Canyon. Astăzi, compania a ajuns una foarte cunoscută și are în acest moment 350 de angajați.Canyon visit (107)

Când este primită o comandă, toate piesele, inclusiv cadrul, furca, roțile și groupset-ul, sunt plasate într-o cutie precum cea din imagine. Apoi, cutia este trimisă la prima stație de lucru. Pentru a îmbunătăți eficiența, cei de la Canyon construiesc bicicletele în loturi. 

Canyon visit (6)

Aproximativ 250 de biciclete sunt construite în fiecare zi pe parcursul celor două schimburi, însă numărul poate varia în funcție de modelele produse. De exemplu, pentru construcția bicicletelor de contratimp e nevoie de mai mult timp. Din cauza complexității acestora, mai ales a ghidonului special și a cablurilor, o singură persoană participă la montarea componentelor. Celelalte biciclete trec de la o stație la alta, fiecare ocupându-se cu un anumit aspect al construcției.

Canyon visit (5)

Este o ”navă” condusă foarte bine, dar ținând cont că este o companie germană nici nu te puteai aștepta la altceva. Ecranele arată personalului targetul pe care îl au de îndeplinit în ziua și săptămâna respectivă, iar cu roșu este numărul ce le arată cu cât sunt în urmă.

Canyon visit (17)

Construcția unei biciclete durează 45 de minute, dar modelul CFX necesită aproximativ 2 ore, timp în care trece prin 16 etape. Acest circuit permite celor de la Canyon să efectueze mai multe verificări asupra calității montajului.

Canyon visit (22)

Așa arată o bicicletă împachetată și gata de livrare. Oamenii de la Canyon trebuie să se asigura că bicicletele vor ajunge la destinație în condiții perfecte.

Canyon visit (93)

Ca orice producător important, Canyon are și laboratoare de cercetare unde sunt făcute diverse teste și unde sunt verificate bicicletele la finalul montării tuturor componentelor. 

Canyon visit (65)

 

 

 

 

 

sursa: road.cc

 

 

2 COMMENTS

  1. m-au amant doua luni de zile cu livrarea si intr-un final am renuntat. nu am gasit nimic nemtesc in customer service-ul lor. pacat. bicicletele sunt ok.

  2. Am comandat un 29“ full suspension Canyon. Nu il aveau pe stoc, asa ca am asteptat vreo luna si ceva. Dar a venit in cele din urma. Bicicleta a fost transportata in conditii perfecte. Singura problema am avut-o la asamblare – nu gaseam axul spate. L-am gasit in cele din urma in bucata de lemn care era montata in locul rotii spate. Bicicleta este colosala, ani lumina in fata a tot ce am avut pana acum. Sincer, avand in vedere calitatea bicicletelor si pretul la care sunt – nici nu ma mai intereseaza alti producatori.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.