Token concept de roată aerodinamică 1

Aerodinamica are mare importanta in cursele pe sosea si pe velodrom, acolo unde fiecare secunda conteaza. Pe langa usurarea continua a componentelor, producatorii se straduiesc sa obtina si o aerodinamicitate cat mai buna.

Token e un nume de referinta in materie de piese de bicicleta de top. Recent au prezentat o noua janta de cursiera cu un model mai neobisnuit. Janta denumta Swiftedge are o latime de 23mm si o inaltime de 45mm. Cu aceste jante si cu o pereche de butuci fabricati tot de Token s-a construit un set de roti ce poarte numele C45A Hero.

Token concept de roată aerodinamică 3

Noua forma a jantei a fost indelung studiata iar producatorii afirma ca nu doar taie aerul ci se si foloseste de el. Janta este construita din aluminiu si carbon. Practic este o janta dubla din aluminiu cu o dublura de carbon in interior. Rama de carbon este fixata sub o buza a peretelui din aluminiu si are o forma aproape patrata, lucru neobisnuit la jantele de cursiera. Pe margini, rama de carbon are o proeminenta ce taie aerul si il dirijeaza spre laterale, indepartandu-l de spite si butuci.

Token concept de roată aerodinamică 2

Rotile C45A Hero sunt compuse din jante Swiftedge, butuci Hero si spite Sapim CX-Ray aero cu nipluri interne din aluminiu. Butucii au 20 de gauri in faţă si 24 gauri in spate si sunt dotatii cu excelentii rulmenti tiramici. Roata faţă e spitata radial iar roata spate e impletita 2x pe partea dreapta si radial pe stanga. Butucul spate este oferit si pentru pinioane  Shimano si Sram si pentru pinioane Campagnolo.

Token concept de roată aerodinamică 4

O janta goala cantareste 597g, roata fata are 795g iar cea spate 944g. Greutatea totala de 1739 de grame nu este printre cele mai scazute, dar aerodinamicitatea jantelor si usurinta cu care se invart rulmentii compenseaza acest detaliu. Rotile suporta o greutate totala de 90kg. Pretul inca nu a fost dezvaluit.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.