David Millar's Garmin Cervelo

AG2R

Cadru:  Focus Izalco Team SL Carbon

Echiparea: Campagnolo Record EPS

Roţile: Fulcrum

Alte componente: Fizik

AG2R Focus Izalco full bike

Cadrul are o greutate de numai 960g, cea mai scăzută pentru un cadru Focus. Bicicleta este echipată cu Campagnolo Record EPS 11 viteze şi roţi Fulcrum. AG2R este singura echipă care a optat pentru noile ghidoane şi pipe de la Fizik – Cyrano R3. Tija de şa este de asemenea Fizik, dar spre deosebire de ghidon şi pipă care sunt din aluminiu, aceasta este din carbon.

Astana

Cadru:  Specialized Tarmac SL4

Echiparea: Campagnolo Record EPS

Roţile: Corima

Alte componente: Specialized, FSA

Astana - Specialized Tarmac SL4 02

Cei de la Astana au ceva timp de când merg pe biciclete Specialized, dar schimbarea notabilă a fost trecerea de la SRAM la Campagnolo. La fel ca majoritatea echipelor cu echipări Campagnolo, Astana a ales groupset-ul Record EPS 11 viteze. Ghidonul, pipa şi tija de şa sunt furnizate de FSA, în timp ce roţile sunt Corima, echipa kazacă fiind una din cele două echipe care utilizează acet brand.

Belkin

Cadru:  Giant Propel/TCR Advanced

Echiparea: Shimano Di2 9070

Roţile: Shimano C50

Alte componente: Giant

Belkin - Giant Propel 01

Cadrul Propel cântăreşte 950g şi, conform testelor, are o rigiditate remarcabilă. Shimano furnizează componentele pentru drivetrain, bicicleta fiind echipată cu Dura-Ace Di2 11 viteze. Rutierii de la Belkin pot opta, în funcţie de preferinţele proprii, pentru modelul Propel sau pentru TCR Advanced. Acelaşi lucru se întâmplă şi în privinţa roţilor unde au de ales între C50 şi C35.

BMC

Cadru:  TeamMachine SLR01 / TimeMachine TMR01

Echiparea: Shimano Dura-Ace

Roţile: Shimano Dura-Ace

Alte componente: 3T

Philippe Gilbert's BMC SLR01 03

Cei de la BMC au pus cadrul TeamMachine SLR01 la dietă şi au obţinut o greutate de 790g pentru mărimea 56, adică o scădere de 160g. Sprinterilor le stă la dispoziţie modelul TimeMachine TMR01 ce are multe caracteristici aero.

Bicicleta lui Philippe Gilbert este personalizată, pe top tube şi furcă figurând curcubeul tricoului de campion mondial. Bicicleta e echipată cu Shimano Dura-Ace 9070 Di2 11 viteze, roţi tubulare C50, cauciucuri Continental, ghidon şi pipă de la 3T.

Cannondale

Cadru:  Cannondale SuperSix Evo

Echiparea: SRAM RED

Roţile: Vision

Alte componente: FSA

Cannondale SuperSix Evo SL  01

Peter Sagan şi compania folosesc de câteva sezoane aceeaşi bicicletă Cannondale SuperSix Evo. Deşi au trecut câţiva ani de la lansare, acest model este încă unul dintre cele mai rapide şi rigide din pluton. Echiparea este în continuare mecanică SRAM RED, iar roţile sunt de la Vision, după ce echipa americană a renunţat la compania franceză Mavic.

Euskaltel

Cadru:  Orbea Orca

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roţile: Shimano C50

Alte componente: FSA

Euskaltel Euskadi Orbea Orca 2014 05

Modelul Orca a apărut acum 10 ani şi cu acesta Samuel Sanchez a devenit campion olimpic în 2008. A 2-a versiune a fost cea care a atras toate privirile la acel moment, designul acelui model fiind considerat şi astăzi ca fiind unul ce a influenţat puternic şi celelalte companii, care au preluat din caracteristicile cadrului Orca.

Cei de la Orbea nu s-au oprit din muncă şi astăzi au una dintre cele mai frumoase biciclete din pluton.

FDJ

Cadru:  Lapierre Xelius EFI Ultimate 

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roţile: Shimano

Alte componente: PRO

Lapierre Xelius EFI full bike

Francezii de la FDJ folosesc în continuare brandul naţional Lapierre. Cadrul Xelius EFI Ultimate este cel mai uşor (890g) şi cel mai rigid pe care l-a produs vreodată compania franceză. Bicicletele sunt echipate cu Shimano Dura-Ace Di2 11 viteze, bateria fiind ascunsă în tija de şa. 

Garmin-Sharp

Cadru:  Cervelo S5/R5/RCA

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2 + angrenaj Rotor 

Roţile: Mavic

Alte componente: 3T

David Millar's Garmin Cervelo - Cervelo S5 Tour bike 01

La fel ca şi în sezonul trecut, cicliştii de la Garmin-Sharp au de ales între modelele R5 şi S5 de la Cervelo, ambele fiind echipate cu Shimano Dura-Ace Di2, roţi Mavic şi angrenaj Rotor.  A 3-a variantă este cel mai recent cadru produs de compania canadiană – Cervelo RCA. Acesta este şi mai uşor decât modelele precedente, cântărind doar 667g.

Katusha

Cadru:  Canyon Aeroad CF/Ultimate CF SLX

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2 9070 

Roţile: Mavic

Alte componente: Ritchey/Canyon

Canyon Aeroad CF - Joaquin Rodriguez   01

Katusha este sponsorizată de nemţii de la Canyon, iar rutierii de la această echipă pot opta pentru cadrul aero Aeroroad CF sau pentru Ultimate CF SLX care este mai uşor (790g pentru mărimea L). 

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.