Lotto Belisol road bikes 4

Lampre-Merida

Cadru: Merida Scultura SL

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roțile: Fulcrum

Alte componente: FSA

merida scultura sl team bike

Ceea ce este neobișnuit la această bicicletă este combinația dintre echiparea Shimano Dura-Ace Di2 și roțile Fulcrum care sunt fabricate pentru Campagnolo. 

După cum este de așteptat de la o bicicletă ce conține în numele său inițialele SL, modelul Scultura este foarte ușor, având o greutate de 6,44kg. Această greutate îi forțează pe cei de la Lampre să mai adauge câteva grame pentru a îndeplini cerințele UCI care nu permit bicicletelor să aibă mai puțin de 6,8kg.

Lotto-Belisol

Cadru: Ridley Noah FAST / Helium SL

Echiparea: Campagnolo Record EPS

Roțile: Campagnolo

Alte componente: Deda

Noah_Fast_01

Rutierii de la Lotto-Belisol au de ales între modelul aero Noah Fast pentru sprinteri și opțiunea superlight Helium SL. Ambele variante au echipări Campagnolo Record EPS.

Movistar

Cadru: Pinarello Dogma 65.1 Think2

Echiparea: Campagnolo Record EPS

Roțile: Campagnolo

Alte componente: MOST

Movistar - Pinarello Dogma 65.1 Think2 01

Movistar folosește același model ca Sky, doar designul fiind diferit – pe cadru apare discret logo-ul Movistar în câteva locuri. Spaniolii folosesc roți tot de la Campagnolo, modelul Bora fiind alegerea obișnuită. 

Omega Pharma – QuickStep

Cadru: Specialized Tarmac/Venge

Echiparea: SRAM RED

Roțile: Zipp

Alte componente: Zipp

Cav's SRAM bike

Majoritatea cicliștilor de la echipa belgiană folosesc modelul Venge, dar varianta Tarmac le stă la dispoziție oricând. Mark Cavendish a fost primul ciclist care a folosit noul sistem hidraulic de frânare al celor de la SRAM chiar în Turul Franței. Omega Pharma – QuickStep nu a fost prima echipă care a folosit acest sistem, cei de la Garmin-Cervelo utilizând frâne hidraulice pe bicicletele de contratimp din Turul Franței 2012.

Orica-GreenEDGE

Cadru: Scott Foil/Addict

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roțile: Shimano

Alte componente: PRO

Scott-2012-Foil-GreenEdge

Orica-GreenEDGE i-a păstrat pe cei de la Scott ca furnizori ai bicicletelor, modelul Foil, care este pe piață de câțiva ani, fiind alegerea lor în curse pâna la Turul Franței, când australienii au optat pentru noul Scott Addict. Noua bicicletă i-a adus o victorie de etapă și tricoul galben lui Simon Gerrans.

Addict este practic varianta pentru cei care nu vor să folosească modelul aero, adică o alternativă similară cu cea a modelului R5 de la Cervelo pentru S5.

Radioshack-Leopard

Cadru: Trek Domane 6.9/Madone 7.9

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roțile: Bontrager Aelous

Alte componente: Bontrager

Leopard Trek - Madone 7 Series Second Genaratio 01

Domane este bicicleta cu care Cancellara a avut atât de mult succes în clasice, în timp ce noua Madone 7.9 a fost lansată chiar înainte de Turul Franței. Inginerii de la Trek au mai eliminat 25g din greutatea cadrului care este acum de 725g.

Seria 7 Madone este prima încercare a celor de la Trek de a realiza o bicicletă complet aero. Aceștia și-au pus toată baza în tehnologia KammTail, ce a fost folosită pentru prima dată pentru bicicleta de contratimp Speed Concept.

Argos-Shimano

Cadru: Felt F1

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roțile: Shimano C50

Alte componente: PRO

Argos Shimano - Felt F1 FRD 01

În 2013, americanii de la Felt și-au îmbunătățit tehnologia de producere a fibrei de carbon și folosesc acum fibre TeXtreme pentru construcția cadrului. Acestea sunt produse de compania suedeză oXeon, care colaborează și cu echipe de Formula 1. 

Saxo-Tinkoff

Cadru: Specialized Venge/Tarmac SL4

Echiparea: SRAM RED

Roțile: Zipp

Alte componente: Zipp

Saxo-Specialized-SL4-SRAM-RED

Saxo-Tinkoff este una dintre cele 3 echipe ce folosesc biciclete Specialized. La fel ca și cicliștii de la celelalte două echipe, cei de la Saxo-Tinkoff pot opta pentru cadrul Venge sau pentru Tarmac SL4. Majoritatea au ales Tarmac SL4, model pe care îl folosesc încă de acum 3 ani. Roțile sunt furnizate de Zipp, modelul 303 fiind cel mai popular printre rutieri.

Sky

Cadru: Pinarello Dogma 65.1 Think2

Echiparea: Shimano Dura-Ace Di2

Roțile: Shimano

Alte componente: PRO

Geraint Thomas's Team Sky Pinarello Dogma 65.1 Think 2 01

Dogma 65.1 este una dintre cele mai distinse biciclete din pluton și cea care a câștigat Turul Franței. Cadrul este construit din fibre Torayca 65HM1K Nanoalloy Carbon ceea ce îi conferă o rigiditate aparte. 

Vacansoleil

Cadru: Bianchi Oltre XR2

Echiparea: Campagnolo Super Record EPS + angrenaj FSA

Roțile: FFWD

Alte componente: FSA

Vacansoleil - Thomas De Gendt's Bianchi Oltre XR2 09

Noul cadru Oltre XR2 este produs din fibre de carbon UMS40 și CN60, cântărind 895g pentru mărimea 55. Ceea ce îi deosebește pe cei de la Vacansoleil de restul plutonului este faptul că sunt singurii care folosesc echiparea Campagnolo Super Record în locul mai vechii Record. 

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.