O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 1

Desi arata cam ciudat, şaua celor de la Dash Cycles are o suma mare de calitati. Denumita Strike 9, e fabricata din carbon, e foarte usoara si are o rezistenta mare.

O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 2

In primul rand sare in ochi greutatea extrem de scazuta: 111 grame! Probabil va veti intreba cum s-a ajuns la o astfel de greutate si ce rezistenta are. Strike 9 e fabricata in intregime din carobon, cu tot cu şinele pentru fixare. Pentru a nu-i scadea rezistenta, şaua e construita dintr-o singura bucata, fara imbinari sau lipituri. Chiar si şinele fac parte din corpul şeii. Şinele au diametrul de 7mm si la comanda pot avea diverse culori amestecate in material.

O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 3

Alta particularitate o reprezinta lipsa varfului. Acest design permite bazinului si coapselor o miscare mai libera si mai naturala. Datorita eliminarii varfului, forma şeii este putin bizara, mai ales ca are si o ”coada” ce pare inutila. Poate parea ciudat dar testele efectuate au demonstrat un confort sporit si o miscare mai libera a soldurilor. In plus coapsele nu se mai pot freca de varf, rosaturile si iritatiile fiind astfel eliminate.

O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 4

Multe şei usoare sunt tari si incomode, la drum lung provocand dureri si amorteli. Testerii nu au raportat nici o problema similara in legatura cu Strike 9. Captuseala este minimala dar isi face treaba cu succues, oferind confort si siguranta. Multe din aceste calitati provin din metodele de fabricare si montare. Toate etapele constructiei sunt efectuate manual, fiecare şa este construita cu mare grija si sub un control strict.

O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 5

Şaua e disponibila in trei modele diferite, clasificate dupa rezistenta la greutate. Cea mai solida suporta un ciclist de 100kg si ajunge la maxin 115 grame. Lungimea şeii este de 250mm, iar latimea este de 135mm. Şinele au o lungime impresionanta de 90mm ceea ce permite o larga plaja de reglaje. In general Strike 9 se fixeaza de partea anterioara a şinelor deoarece fundul trebuie pozitionat cam pe centru, acolo unde este mai lata.

O şa neobişnuită - Strike 9 de la Dash Cycles 6

Multi din cei ce vor trece cu vederea aspectul neobisnuit al şeii cu siguranta var da inapooi la vederea pretului. Cei 465 de dolari o fac inaccesibila pentru marea majoritate a ciclistilor. Pe de o parte avem greutatea foarte mica, rezistenta mare si confortul superior, iar pe alta parte avem o forma neatragatoare si un pret exorbitant. Cu siguranta e o alegere grea.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.