Rebel Ring - multitool deosebit din titan 1

Nu cu mult timp in urma am prezentat o unealta compacta denumita Ringtool, in forma de inel cu bituri pe margini. Si Rebel Ring este un multitool asemanator, insa mai mare si cu mai multe unelte.

Rebel Ring - multitool deosebit din titan 2

Rebel Ring contine 24 de unelte, are o forma compacta si este foarte usor. Construit in intregime din titan, are 85 de grame si e disponibil in doua nuante, argintiu si negru. Datorita formei compacte se poate adaposti in orice buzunar sau borseta, se poate agata la centura sau de chinga rucsacului. Se livreaza impreuna cu un snur elastic pentru a putea fi agatat in siguranta oriunde.

Rebel Ring - multitool deosebit din titan 3

Pe exteriorul inelului se afla amplasate biturile inbus, torx si surubleniţe. Diametrul exterior al inelului este suficient de mare incat sa ofere o parghie puternica pentru strangerea si desfacerea suruburilor. Datorita formei uneltei e posibil ca unele suruburi mai ascunse sa nu poata fi accesate. Pe interior sunt decupate locasuri pentru suruburile cu cap hexagonal. Majoritatea bicicletelor moderne au doar suruburi cu cap inbus si torx, cele hexagonale se intalnesc destul de rar. Totusi uneori e nevoie si de o cheie inelara. Pe margini se mai afla si patru decupaje ce pot fi folosite ca si chei pentru nipluri. Datorita diametrului mare cheile de nipluri sunt greu de folosit, in special pe rotile cu multe spite.

Rebel Ring - multitool deosebit din titan 4

Pozele si informatiile prezentate sunt provizorii, e foarte posibil si probabil ca varianta finala sa sufere mici modificari. Biturile exterioare vor fi lungite, iar unele chei mai neuzuale vor fi eliminate. Spre exemplu cui ii trebuie inbus de 5,5mm, sau cheie inelara de 9,5mm? Si de ce lipsesc inbusul de 2,5mm si inelara de 8mm?

Rebel Ring - multitool deosebit din titan 5
Rebel Ring costa 25 de dolari si va fi disponibil in curand. Mai jos este lista cu cheile disponibile pe varianta prototip.

Inbus 3mm
Inbus 4mm
Inbus 5mm
Inbus 5,5mm
Inbus 6mm
Inbus 7mm
Inbus 8mm
Inelară 3mm
Inelară 3,5mm
Inelară 4mm
Inelară 5mm
Inelară 5,5mm
Inelară 6mm
Inelară 9mm
Inelară 9,5mm
Inelară 10mm
Inelară 15mm
Şurubelniţă în cruce
Şurubelniţă dreaptă
Torx T25
Cheie spiţe 2,23mm
Cheie spiţe 3,30mm
Cheie spiţe 3,45mm
Cheie spiţe 3,96mm

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.