Reelight - faruri fără baterii 00

Majoritatea dintre voi stiu ca exista faruri alimentate de baterii si faruri alimentate de dinam. Foarte putini stiu ca exista si faruri alimentate de magneti. Reelight este printre foarte putinii producatori ce folosesc acest sistem.

Farurile si stopurile fabricate de Reelight functioneaza pe principiul inductiei electromagnetice. Cand un magnet trece prin dreptul unei bobine, creaza un impuls ce este convertit in curent electric. Adaptat la o bicicleta, acest sistem produce energie nelimitata, curata, fara frecare, atât timp cat rotile se invart.

Reelight - faruri fără baterii 13

Punerea in practica este ridicol de simpla. Pe spite se ataseaza unu, doi sau chiar trei magneti, astfel incat sa se inscrie pe aceeasi circumferinta. Farul se ataseaza pe axul butucul cu un suport special. In carcasa farului este inclusa o bobina de cupru ce trebuie pozitionata pe directia de rotire a magnetilor. Cand roata se invarte magnetii trec prin dreptul farului, activeaza bobina si produc curent. Sau se poate monta pe cadru doar un dinam special, prin dreptul caruia trec magnetii. Curentul produs de dinam este trimis la far, ce poate fi montat pe ghidon sau furca sau la stopul montat pe tija sau portbagaj.

Reelight este o mica firma daneza ce a luat fiinta in anul 2003. Farurile si stopurile produse de ei au castigat multe premii si au impus noi standarde. In continuare voi face o scurta prezentare produselor Reelight.

RL700 – set faţă + spate
Se fabrica in doua variante, RL720 cu stop spate cu lumina intermitenta si RL770 cu stop spate cu lumina continua. Ambele variante au far faţă cu lumina continua, iar stopurile spate raman aprinse cateva minute si dupa oprire. Farul se poate monta pe ghidon, pe furca sau pe portbagaj, iar stopul pe tija de sa. Pe spite se fixeaza trei magneti ce activeaza un dinam montat pe cadru ce produce curentul necesar. Greutatea intregului sistem este de 620 grame, iar pretul este de 81 euro.

Reelight - faruri fără baterii 01

Reelight - faruri fără baterii 02

SL600  – far faţă
Este un far ce se monteaza pe furca si este alimentat de un dinam activat de doi magneti. Se fabrica in trei variante, SL600 cu lumina intermitenta la 30€, SL620 cu lumina intermitenta si acumulator la 34€ si SL650 cu lumina continua la 31€. Farul cu dinamul si doi magneti cantaresc impreuna 240g.

Reelight - faruri fără baterii 03

SL600 – stop spate
Este un stop cu led rosu ce se monteaza pe tija de şa si are trei modele constructive. SL600 sclipeste in timpul pedalatului, SL620 sclipeste in timpul pedalatului si dupa oprire si SL650 ce lumineaza constant. Preturile si greutatea sunt aceleasi ca si la farul de faţă.

Reelight - faruri fără baterii 04

SL601 – faţă şi spate
Far si stop integrate intr-un reflector ce sporeste vizibilitatea. Farul se monteaza pe coşul bicicletei iar stopul pe portbagajul spate. Si acestea se fabrica in trei variante. Prima varianta SL601, lumineaza intermitent si costa 32€, atat farul cat si stopul. Varianta a doua lumineaza intermitent, iar multumita unui acumulator ramane aprins si dupa oprire. Pretul pentru SL621 este 37€. SL651 este a treia varianta, lumineaza constant in timpul mersului, si costa 34€. Greutatea unui far fata sau stop spate este de 240g.

Reelight - faruri fără baterii 05

Reelight - faruri fără baterii 06

SL500 – faţă şi spate
Au un design minimalist si o greutate mai scazuta, de 200 grame. Farul se monteaza pe ghidon iar stopul pe tija. Tot in aceleasi variante se fabrica si acest model la pretul de 27, 32 si 30 de euro.

Reelight - faruri fără baterii 07

Reelight - faruri fără baterii 08

SL200 – set faţă + spate
Se monteaza pe axul butucului dar numai pe bicicletele dotate cu frana disc sau frana pe role. Se fabrica in doua variante, una ce sclipeste si una ce lumineaza continuu. Pretul pentru oricare set este de 54€ iar greutatea este de 320g.

Reelight - faruri fără baterii 09

Reelight - faruri fără baterii 10

SL100 – set faţă + spate
Se monteaza pe axul butucului la bicicletele cu frane pe janta. Vine in trei variante, sclipitor la 34€, slipitor si dupa oprire la 47€ si lumina continua la 47€. Greutatea unui set complet este de  240 de grame.

Reelight - faruri fără baterii 11

Reelight - faruri fără baterii 12

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.