TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 1

Inspirate dupa pedalele Aerolite din 1986, noile Mercury doboara orice record de greutate. O singura pedala cantareste 46,5 grame, iar setul complet format din pedale, placuţe si suruburi are 151 de grame.

TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 2

Pedalele Mercury sunt formate doar din trei piese. Un ax de titan, un cilindru de nylon si un surub de aluminiu. Cilindrul de naylon este introdus peste ax, fara nici un fel de rulment. Cilindrul se roteste direct pe ax si este fixat la capat de un surub. Placuţele de pe pantofi sunt formate dintr-o singura bucata de plastic prinsa de talpa cu trei suruburi. Cavitatea de pe placuţă se potriveste exact cu profilul pedalei.

TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 3

Pentru a cupla, talpa se apasa peste pedala astfel incat cilindrul sa intre fortat in cavitatea placuţei. Pentru a decupla, talpa se roteste cu varful in sus concomitent cu o miscare de tragere. Odata cu pedalele mai sunt livrate si doua distantiere de 3 si 6mm. Aceste distantiere se pot aranja oricum la capetele pedalei pentru obtinerea un factor Q cat mai optim. Cu ajutorul distantierelor, factorul Q se poate modifica de la 47 la 56mm.

TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 4

Placuţele sunt inalte de 15mm si late de 55mm. Singurul dezavantaj apare la folosirea pantofilor la mersul pe jos. Datorita inaltimii placutelor, mersul este foarte dificil, aproape imposibil. Distanta de la talpa la centrul axului este foarte mica, de doar 10,5mm. Aceasta contribuie la un echilibru mai bun si o distribuire mai precisa a fortei.

TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 6

Pentru multi ciclisti aceste pedale pot sa para ridicole, dar realitatea este ca sunt eficiente. Eficienta lor sta in simplitate, nu necesita intretinere si nu se pot strica. TriRig ofera oricui pedalele pentru o perioada de 6 luni de proba. In acest timp ciclistul poate folosi pedalele non-stop si sa le abuzaze in orice mod. Daca dupa 6 luni se declara nemultumit, poate returna pedalele si isi primeste banii inapoi.TriRig Mercury - cele mai uşoare pedale din lume 5

Pretul unui set complet este de 249 dolari si se pot comanda de pe site-ul firmei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.