Cum împachetăm corect o cameră 1

Transportul camerelor si anvelopelor pune probleme majoritatii ciclistilor. Cei mai multi nu stiu cum sa impacheteze corect aceste piese de cauciuc, ceea ce poate duce la accidente nedorite.

 Camerele pentru bicicleta trebuie transportate cu grija pentru a nu se sparge sau rupe. Nu v-ar placea ca in mijlocul padurii sa scoateti camera de rezerva si sa constatati ca e deja sparta. Unii ciclisti ruleaza camerele lasand ventilul in afara si o pun in buzunar sau borseta.  Camera astfel rulata ocupa putin loc dar ventilul se poate agata si rupe. Rularea cu ventilul in interior este ceva mai sigura dar nu ideala. Altii leaga camera de tija, de cadru sau pe butucul rotii. Aceste metode nu sunt nici sigure, nici estetice. Pe traseu camera se poate pierde, sau se poate inţepa intr-o creanga. Pe vreme rea camera se murdareaste de noroi si cred ca nimeni nu vrea sa monteze o camera murdara. Va voi prezenta cea mai sigura si eficienta metoda de impachetare a camerelor.

Cum împachetăm corect o cameră 2

 Intai se demonteaza ventilul si se ruleaza camera pentru a scoate tot aerul din interior. Ventilul se monteaza cand camera este rulata pentru a evita patrunderea aerului. Apoi camera se intinde, se rasuceste cu ventilul spre exterior si se aseaza pe o masa cu  ventilul in sus. Se masoara ochiometric ca ventilul sa fie pe mijlocul camerei.

Cum împachetăm corect o cameră 3

 Capetele camerei se ridica, se pliaza si se aseaza langa ventil.

Cum împachetăm corect o cameră 4

 Apoi se ridica iarasi capetele si se pliaza tot asa.

Cum împachetăm corect o cameră 5

 La final se ridica capetele si se unesc, astfel ca ventilul sa ramana in interior.

Cum împachetăm corect o cameră 6

 Se strange camera cu un inel elastic sau doua si se introduce intr-o punga. Astfel camera ocupa putin loc, iar ventilul sta drept si ferit de accidente.

Cum împachetăm corect o cameră 7

 Eu prafuiesc camera cu putina pudra de talc inainte de a o impacheta. Talcul minimizeaza frecarea dintre camera si anvelopa, ii mareste durata de viata si usureaza operatiunea de montaj.

 Nu puneti camera in borseta laolalta cu sculele si tubul de adeziv. Am vazut multe cazuri in care tubul de adeziv s-a spart din cauza sculelor, si s-a imprastiat peste tot lipind camera si facand-o inutilizabila. Sculele se pot freca de camera si o pot sparge, mai ales pe teren accidentat. Recomand ca adezivul sa fie impachetat separat intr-o cutiuta de plastic, iar sculele sa fie invelite intr-o carpa si infasurate cu o banda elastica.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.