Daniel Navarro

Daniel Navarro şi-a început cariera alături de Alberto Contador la Liberty Seguros şi l-a urmat pe acesta atât la Astana, cât şi la Saxo Bank, fiind principalul ajutor în victoriile acestuia din marile tururi. Navarro a surprins pe toată lumea când a anunţat că va pleca la Cofidis, unde urma să aibă mai multe şanse şi chiar să fie liderul echipei în Turul Franţei. Chiar aşa au stat lucrurile, Navaro încheind pe 9 la general în Turul Franţei, după o evoluţie bună şi în Criterium Dauphine (locul 5 la general)

ciclism.ro: Cum a fost prima experienţă ca lider al unei echipe în Turul Franţei?

Daniel Navarro: A fost puţin dificil pentru că după Criterium Dauphine credeam că voi putea fi alături de cei mai puternici pe munte, dar am căzut de 3 ori şi nu am putut să evoluez la capacitate maximă.

Erai foarte bun prieten cu Contador, cum de ai plecat de la Saxo?

Aveam nevoie de o shimbare după 4-5 ani în care am lucrat pentru alţii. Am ales Cofidis pentru că mi-au oferit posibilitatea de a fi lider şi un contract mai bun decât cel oferit de Saxo.

Această mutare seamănă cu cea a lui Joaquim Rodriguez de la Caisse d’Epargne la Katusha. El a început datunci să evolueze ca rutier de clasament general şi a ajuns să se bată pentru victorie în marile tururi, acest lucru îl vei încerca şi tu în sezoanele viitoare?

Cred că de la an la an voi fi mai bun. Sezonul acesta a fost unul bun, în care am acumulat experienţă ca lider de echipă. Mi-ar plăcea ca anul următor să fie măcar la fel de bun şi să mai avansez câteva locuri în clasamentele generale.

Cum e să fii liderul unei echipe franceze?

Este la fel ca la orice echipă. Peste tot sunt rutieri care muncesc mai mult pentru echipă decât alţii, dar asta se întâmplă la toate echipele.

De ce nu ai mai mers în Turul Spaniei?

A trebuit să îmi întrerup sezonul după căzătura din Turul Burgosului în care mi-am rupt mai mulţi dinţi.

Cofidis are rutieri tineri şi foarte talentaţi precum Rein Taaramae sau Jerome Coppel, dar care nu au reuşit, încă, să se ridice la nivelul aşteptărilor. Ce crezi că are în plus un Quintana, de exemplu, şi lor le lipseşte?

Sunt doi ciclişti foarte buni, dar care nu au reuşit anul acesta să ajungă la forma dorită. La anul poate va fi mai bine şi se vor face remarcaţi. Quintana a demonstrat încă de la începutul anului că este într-o formă bună şi nu am fost surprins de evoluţia sa din Turul Franţei.

Traseul de la Campionatele Mondiale de anul acesta pare făcut pentru căţărători. Vei reuşi să te refaci până la startul lor?

Este un traseu care îmi place, dar din păcate sezonul s-a încheiat pentru mine după acel incident. Mi-ar fi plăcut să particip şi să îi ajut pe Valverde şi Rodriguez.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.