moreno et 4 Vuelta 2013

A treia etapă din Turul Spaniei cu finish în cățărare, a revenit lui Daniel Moreno (Katusha). Spaniolul a atacat la un kilometru de finalul etapei a patra, 186,4 kilometri între Lain și Fisterra și a făcut față unui grup de urmăritori care îi conținea pe Fabian Cancellara (RadioShack Leopard), Michael Matthews (Orica GreenEDGE) urmați de restul plutonului.

Chris Horner (RadioShack) a pierdut contactul cu plutonul fruntaș pe ultima ascensiune și a pierdut tricoul de lider în favoarea lui Vincenzo Nibali (Astana).

Evadarea etapei s-a format la kilometrul 12 cuprinzându-i pe Jussi Veikkanen (FDJ), Alex Rasmussen (Garmin-Sharp), Danilo Wyss (BMC), Dennis Vanendert (Lotto Belisol) și Nicolas Edet (Cofidis), avansul maxim atingând 7 minute. Deși ascensiunea finală a dat învingătorul, cățărarea de categoria a treia Mirador de Ezaro a pus probleme fugarilor și celor din pluton. Avansul fugarilor a scăzut mult, unul câte unul fiind readuși în pluton. La 15 km de final ultimul ajuns a fost Edet.

Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) a atacat pe ascensiunea finală, un atac dat prea devreme totuși. Mișcarea învingătoare a fost cea a lui Moreno, care a trecut primul linia de sosire după 4h37’47”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.