Cum împachetăm corect anvelopele 1

Transportul anvelopelor de bicicleta e o mare problema pentru majoritatea dintre noi. Ciclistii de lunga distanta, in special cicloturistii isi iau adesea o anvelopa de rezerva. Pentru a o transporta mai usor se pot aplica cateva metode simple.

Foarte putini ciclisti stiu ca si anvelopele normale se pot plia. Pentru cele cu margini pe kevlar plierea nu e o problema, aceste auciucuri se pot impaturi ca si o camera. Anvelopa se intinde parte peste parte, apoi se ruleaza si se fixeaza cu o banda elastica.

Anvelople cu margini pe sârmă sunt ceva mai dificil de pliat si multi se feresc sa o faca de frica sa nu le deterioreze. Plierea este foarte simpla si se realizeaza in cateva secunde. Se prinde avelopa de magini si se rasucesc mainile in sens invers pana cauciucul capata forma cifrei 8.

Cum împachetăm corect anvelopele 2

Se pliaza o bucla a 8-ului peste cealalta si se leaga marginile cu o sfoara sau o curea cu scai. Am vazut cicloturisti carandu-si astfel cauciucul de rezerva timp de mai multe saptamani, sau chiar luni, fara nici o problema. Se pot plia chiar mai multe cauciucuri impreuna, eu am reusit cu 4 bucati.

Cum împachetăm corect anvelopele 3

Anvelopele inguste si subtiri, cum ar fi cele de cursiera se pot impaturi in trei. Intai se rasuceste in 8 avand grija ca o bucla sa fie mai mica decat cealalta.

Cum împachetăm corect anvelopele 4

Bucla mare se rasuceste iarasi, obtinandu-se trei bucle pe cat posibil egale.

Cum împachetăm corect anvelopele 5

Se pliaza cele trei bucle una peste alta si se leaga marginile cu o sfoara. In practica plierea e chiar mai simpla decat am descris-o eu, dupa cateva incercari se poate realiza aproape instantaneu.

Cum împachetăm corect anvelopele 6

Anvelopele tip baieu sunt cel mai simplu de impaturit. Intai se scoate tot aerul apoi se intind parte peste parte avand grija ca ventilul sa fie la unul din capete. Se pliaza de doua ori pe mijloc si se leaga cu o banda elastica.

Cum împachetăm corect anvelopele 7

Mai exista o metoda, mai laborioasa, dar mai sigura si mai estetica. Baieul se aseaza pe o masa, se intinde pe lungime si se intoarce cu partea interioara in sus.

Cum împachetăm corect anvelopele 8

Se pliaza o data la mijloc, astfel ca cele doua parti sa vina una peste alta. Se mai pliaza odata si se leaga cu o banda elastica. Important la baieuri e ca partea interioara, ce contine adeziv, sa nu intre in contact cu partea exterioara. Dupa pliere e indicat sa se introduca baieul intr-o punga bine inchisa.

Cum împachetăm corect anvelopele 9

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.