Matthews et 5 Turul Spaniei 2013Michael Matthews (Orica GreenEDGE) a câștigat etapa a cincea a Turului Spaniei, o etapă decisă la sprint. Australianul în vârstă de 22 de ani i-a învins pe Maximiliano Ariel Richeze (Lampre-Merida) și Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step).

Vincenzo Nibali (Astana) își menține la general cele trei secunde avans față de americanul Christopher Horner (RadioShack Leopard) și opt față de irlandezul Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff).

La opt kilometri de la start cinci rutieri au luat cursa pe cont propriu. Antonio Piedra (Caja Rural), Nicolas Edet (Cofidis), Jurgen Van De Walle (Lotto Belisol), Arnaud Corteille (FDJ) și Winner Anacona (Lampre-Merida) a pus un avans de peste 10 minute față de pluton. Cele două cățărări de categoria a treia întâlnite pe traseul de 168,4 km dintre Sober și Lago de Sanabria au revenit lui Anacona – Alto do Covelo (Cat. 3) la kilometrul 80, respectiv lui Edet – Alto de Padornelo, ascensiune plasată la kilometrul 143.

Omega Pharma a dus trena până ce fugarii au fost prinși la 2,4 km de final. Matthews și-a lansat atacul la 200 metri de linia de sosire întrecându-și adversarii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.