Şuruburi antifurt de la Atomic 22.1

Compania britanica Atomic 22 a dezvoltat unul din cele mai ingenioase si impresionante sisteme antifurt. Absolult toate suruburile si piulitele pot fi inlocuite cu noul sistem de inchideri speciale.

Şuruburi antifurt de la Atomic 22.2

Capul suruburilor are o forma unica denumita Infiniti3D ce permite demontarea lor doar cu o cheie dedicata. E imposibil de desfacut cu alte scule improvizate. Fiecare set de inchideri se produce doar in 64 de bucati, iar producatorii se asigura ca sunt distribuite in parti diferite de pe planeta. Astfel sansele ca o cheie sa se potriveasca accidental cu alt set de suruburi sunt practic zero!

Şuruburi antifurt de la Atomic 22.3

Atomic 22 fabrica inchideri pentru orice piesa a bicicletei – pentru axul rotilor, tija de şa, pipa si ghidon, chiar si pentru pedale si bratele angrenajului. Toate aceste inchideri se pot comanda la set pentru a se potrivi cu aceeasi cheie. Calitatea acestor produse este de top, ele fiind fabricate din titan si inox cu ajutorul unor freze computerizate.

Şuruburi antifurt de la Atomic 22.4

In caz ca se pierde o cheie sau un surub, ele pot fi inlocuite cu usurinta cu altele identice, deoarece firma pastreaza o baza de date cu toate produsele vandute. Calitatea si gradul mare de siguranta nu sunt deloc ieftine. Un set de inchideri pentru roti  costa in jur de 100 de lire sterline, iar piulitele pentru ax plin ajung la 120 lire. Un surub pentru frana de cursiera costa 23 de lire, iar surubul schimbatorului de spate costa 35 de lire.

Şuruburi antifurt de la Atomic 22.5

Pentru cei ce au componente scumpe probabil merita investitia in acest sistem antifurt. Cunosc multe cazuri in care unor prieteni ciclisti li s-au furat doar rotile sau tija cu tot cu şa. Chiar daca bicicleta intreaga este furata, hotului îi va fi greu sa o vanda deoarece potentialii clienti nu ar fi prea interesati de o bicicleta careia sa nu-i poata demonta rotile pentru a-i repara o pana.

Şuruburi antifurt de la Atomic 22.6

1 COMMENT

  1. :):) Se zice ca nu exista lacate pentru hoti.
    Sper ca nu se reduce totul la acea forma, la acea incrustare din centrul surubului. Daca cheia are acea forma, cum se pare ca este in imaginea postata, nu e greu de realizat o cheie care sa se potriveasca. Iti trebuie doar o teava de o anumita dimensiune si grosime a materialului ei, si ceva rabdare. Forma cheii se poate obtine prin deformarea tevii prin lovituri, iar grosimea acelui lacas, prin pilire, daca cumva grosimea materialului tevii nu e aceeasi ca si a lacasului in care cheia trebuie sa intre. Mie personal mi se pare a fi prea simplu acest sistem, si nu cred ca e eficient odata ce se poate realiza o cheie pentru el. Nu trebuie decit sa ai habar de putina lacatuserie, sa ai un ciocan, o dalta, o pila de mici dimensiuni, o menghina, ceva mai multa rabdare pentru a lucra cu migala, si restul tine doar de timp pentru a realiza o cheie pe masura dispozitivului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.