Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 1

Ashima a prezentat la Eurobike 2013 un nou adaptor ce converteste franele mecanice in frane hidraulice. Mai precis, cu ajutorul acestui adaptor denumit HydroMech se pot actiona franele pe disc hidraulice cu manete cu cablu. Adaptorul cantareste 80 de grame si este cel mai mic si mai usor din lume.

Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 2

Designerul Wayne Moore a facut o treaba foarte buna reusind sa ingramadeasca atatea piese intr-o carcasa atat de mica. Rezervorul se afla in partea superioara a adaptorului si poate fi umplu cu orice fel de ulei sau lichid de frana. Cablurile de la manete vin prin partea din faţă si trag de doua pistoane duble. Intai este actionat un piston mare, ce impinge o cantitate mare de ulei si apropie rapid placutele de disc. Apoi intra in functiune al doilea piston, mult mai mic, ce este incorporat in pistonul mare. Pistonul mic impinge mai putin ulei, presand cate putin placuţele de disc pentru o modulare foarte buna.

Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 3

HydroMech se poate cumpara separat si se poate folosi impreuna cu orice frana hidraulica. Exista si optiunea de a se achizitiona un set complet compus din adaptor, furtune si etriere Pathfinder. Franele Pathfinder sunt un model clasic cu placuţele actionate de pistoane, iar ca element distinctiv au un mic tub exterior prin care circula uleiul pentru a se răci in contact cu aerul.

Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 4

Alta noutate de al Ashima este cămaşa fara metal! Noile camăşi NoMet sunt formate dintr-un material plastic denumit POM (Acetal) ce are o rezistenta foarte mare si nu este afectat de contidiile de mediu. In plus nu se comprima si are un coeficient de frictiune scazut. Camasile NoMet sunt cu 65% mai usoare decat cele metalice, dar deocamdata sunt disponibile doar pentru schimbatoare. Totodata Ashima au lansat si un nou model de cabluri pentru schimbatoare ce au suprafata tratata cu plasma. Prin aceasta tehnologie suprafetele devin mai fine, imune la oxidare si se freaca mai usor.

Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 5

Si discurile au fost imbunatatite, noile Flo-Tor venind in trei modele diferite. Adaptoarele de la CenterLock la 6-bolts au doua modele de inel de blocare, unul cu caneluri pe exterior si altul cu caneluri pe interior. Placuţele IsoThermal au o aripioara metalica ce iese in afara etrierului pentru a disipa cadura generata de frecarea discului de placute. Ashima nu a dezvaluit prea multe despre aceste aripioare, afirmand ca sunt facute dintr-un aliaj nou, cu o greutate mai mica decat a aluminiului si ca rezista pana la 1000 de grade celsius. IsoThermal sunt de doua ori mai usoare decat placţele IceTech de la Shimano, desi au aceeasi marime.

Adaptor mecanic-hidraulic de la Ashima 6

Toate aceste produse vor fi disponibile abia in luna martie 2014, iar preturile inca nu au fost dezvaluite.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.