christopher horner etapa 10 turul spaniei 2013După ce, în etapa precendentă (etapa 9), Dani Moreno reuşea o dublă: victoria de etapă şi preluarea tricoului roşu de lider, a venit rândul veteranului Christopher Horner să reuşească chiar mai mult.

Astfel, rutierul american de la echipa RadioShack Leopard, a câştigat etapa a 10-a, de 186,8 km între Torredelcampo şi Alto Hazallanas (final în ascensiune de categorie specială) din Turul Spaniei 2013, a devenit liderul Vueltei cu un avans de 52 de secunde în faţa italianului Vicenzo Nibali (sosit al doilea în etapa, cu 48 de secunde întârziere) și și-a reînnoit recordul vechi de 7 zile de cel mai vârstnic rutier care câştigă o etapă într-un mare tur, ridicând astfel ştacheta la 41 de ani şi 314 zile.

Locul trei în etapă a fost ocupat de spaniolul, Alejandro Valverde (Movistar) care s-a impus la sprint în faţa lui Ivan Basso (Cannondale Pro Cycling), Joaquim Rodriguez Oliver (Katusha) şi a lui Thibaut Pinot (FDJ). Fostul deţinător al tricoului roşu a sosit cu o întârziere de 2 minute şi 22 de secunde, coborând pe poziţia a şasea la general. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului în clasamentul general se plasează, irlandezul Nicolas Roche (Team Saxo-Tinkoff) cu o întârziere de 53 de secunde în spatele lui Horner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.