Inside Northwave 31

Cei de la Northwave au început să producă pantofi pentru mountain bike în anul 1993, dar s-au extins repede şi pe piaţa pantofilor de şosea. De atunci şi până azi, pantofii Northwave au fost purtaţi de Mario Cipollini, Tom Boonen sau Philippe Gilbert. 

Iniţial, toată producţia se desfăşura în Italia, dar acum a fost mutată în mare parte în Est. Designul şi prototipurile sunt gândite, încă, în Onigo. 

Inside Northwave 05

Totul începe cu schiţele desenate de mână. De exemplu, designul din imagine a fost inspirat de forma unei maşini de curse.

Inside Northwave 14

Tăierea materialului este un proces controlat de calculator. Modelul este introdus în computer, iar maşina de tăiat decupează dintr-o bucată mai mare de material.  

Inside Northwave 12 (1)

Rutierii profesionişti au pantofi personalizaţi după forma piciorului. Un ciclist poate purta mărimea 41, dar poate avea părţile laterale mai late. 

Inside Northwave 13

Faţa externă şi cea internă sunt cusute împreună, iar apoi sunt adăugate componentele sistemului de închidere.

Inside Northwave 15

Când lucrează la prototipuri, Franco produce piesele din nailon, fibră de sticlă sau carbon în atelierul său.

Inside Northwave 28

Urmează ataşarea părţii superioare a pantofului de talpă.

Inside Northwave 32

Excesul de adeziv este înlăturat la acest polizor pentru a oferi o suprafaţă de contact cu talpa exterioară cât mai dreaptă.

Sunt aplicate două straturi de adeziv pe talpa internă şi încă două straturi pe cea externă.

Inside Northwave 36

Testele de laborator reprezintă o parte importantă a întregului proces. Pantofii sunt flexaţi în mod repetat pentru a le fi verificată durabilitatea. Sistemul de închidere este şi el verificat pentru a vedea cât rezistă uzurii pe termen lung.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: road.cc

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.