zoncolan

Organizatorii Turului Italiei vor prezenta traseul cursei din 2014 pe data de 7 octombrie la Milano, însă detalii au început deja să apară. Potrivit presei italiene, Giro, ce va începe pe 10 mai şi se va termina pe 1 iunie, va ajunge pe Panarotta (1780m) pentru prima dată, va include un final de etapă pe Monte Zoncolan şi se va încheia la Trieste.

La începutul anului, RCS Sport a anunţat că Turul Italiei va pleca din Belfast în 2014. Va ajunge la Dublin în a 3-a etapă, cursa întorcându-se în Italia începând cu etapa a 4-a. Ziarul Tutto Sport publica în luna mai informaţia conform căreia turul va continua din Bari cu un contratimp pe echipe. Este o variantă destul de credibilă pentru că un contratimp pe echipe le va oferi mai mult timp pentru transbordarea din Irlanda.

L’Adige a publicat ieri că Turul Italiei va ajunge în cea de-a treia săptămână pe căţărarea Panarotta pentru prima dată în istorie. În această etapă vor fi parcurse pasurile San Pellegrino (1918m) şi Redebus (1455m), înainte de a ajunge pe Panarotta, o căţărare cu o lungime de 16,2km şi o pantă medie de 8%.

Zoncolan este una dintre cele mai grele căţărări din lumea ciclismului european, alături de Angliru şi Mortirolo. Ascensiunea de 10,1km a apărut pentru prima dată în Giro în 2003 şi şi-a câştigat imediat simpatia fanilor datorită pantelor ce ajung şi la 22%.

Monte Zoncolan va apărea în penultima etapă şi e posibil să decidă turul. Potrivit ziarului italian, căţărarea ar putea fi urcată pentru prima dată din Priola, pe celălalt versant. Aici ascensiunea are 9km, dar o pantă medie de 13%, cu porţiuni ce ajung şi la 23%.

În următoare zi, Turul Italiei se va încheia, pentru a 3-a oară în istorie, la Trieste. Acest finiş va celebra 60 de ani de la reîntoarcerea oraşului în posesia Italiei. 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.