MIO lansează un ceas cardiac fără centură pentru piept 1

Ceasurile cu monitor cardiac folosesc o centura cu un senzor ce trebuie fixat pe piept, in dreptul inimii. Aceasta centura nu e tocmai comoda, poate aluneca din pozitia corecta si e dificil de instalat. Toate aceste probleme vor deveni o amintire deoarece este disponibila o solutie mult mai usoara si eficienta.

MIO lansează un ceas cardiac fără centură pentru piept 2

Ceasul MIO Alpha e primul monitor cardiac fara senzor pentru inima. Arata chiar ca un simplu ceas ce se fixeaza pe incheietura mainii. Beneficiaza de ultimile inovatii in medicina ceea ce-i permite sa inregistreze pulsul direct din incheietura. Pe partea din spate are un senzor optic si doua leduri verzi. Cu ajutorul acestora presiunea sangelui este analizata si pulsul inimii apare afisat pe ecran ca BPM (batai pe minut).

MIO lansează un ceas cardiac fără centură pentru piept 3

Desi beneficiaza de cele mai noi tehnologii, MIO Alpha este foarte simplu de utilizat si ofera doar aplicatiile de baza, fara setari sofisticate. Odata pus la mana ceasul incepa sa afiseze pulsul real, cu o mare acuratete si fara intrerupere. Are doar doua butoane si sase functii structurate intr-un meniu simplu si intuitiv. Functiile dispozitivului sunt: afisarea BPM, ora si data, cronometru, setarea zonelor de antrenament, istoricul datelor si conexiune bluetooth.  Sub ecran este un led ce se aprinde in albastru, verde sau rosu. Inainte de antrenament se seteaza pulsul optim, care va fi indicat de ledul verde. Cand pulsul scade ledul se face albastru, iar cand creste ledul se face rosu. Astfel intensitatea antrenamentului se poate pastra in zona dorita fara a solicita inima mai mult decat trebuie. Istoricul datelor inregistreaza durata totala a antrenamentului, timpul petrecut in zona optima, pulsul mediu. Toate aceste date se pot sincroniza prin bluetooth cu o aplicatie de smartphone. Datele se pot salva pe un dispozitiv mobil pentru realizarea unui jurnal detaliat de antrenament.

MIO lansează un ceas cardiac fără centură pentru piept 4

MIO Alpha se poate purta toata ziua ca un ceas obisnuit de mana. Cureaua este realizata din silicon, fiind moale si confortabila si cu o inchidere stabila. Este foarte usor si se muleaza perfect pe incheietura. Se poate folosi si la inot deoarece este complet impermeabil, dar ecranul LCD nu este luminat deci nu poate fi citit pe intuneric. Bateria tine 8-10 ore in modul antrenament si se poate reincarca printr-o mufa USB. Pentru conexiunea cu dispozitivele mobile, ceasul foloseste standardul Bluetooth Smart 4.0. Pentru iPhone sunt disponibile o multime de aplicatii dedicate printre care cele mai populare sunt MapMyRide, Endomondo, Strava si Wahoo.

MIO lansează un ceas cardiac fără centură pentru piept 5

Pretul acestui dispozitiv este de 199 de dolari, ceva mai mare decat a monitoarelor cardiace clasice. Probabil in viitorul apropiat vor aparea ceasuri similare si de la alti producatori, iar pretul lor va scadea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.