mollema et 17 Vuelta 2013

Bauke Mollema (Belkin) a atacat la 700 de metri de finalul etapei a 17-a a Turului Spaniei, câștigând manșa dintre Calahorra și Burgos, în lungime de 189 kilometri. Olandezul a fost urmat peste linia de sosire de Edvald Boasson Hagen (Sky), Max Richeze (Lampre-Merida) și Tyler Farrar (Garmin-Sharp).

Vincenzo Nibali (Astana) se menține pe primul loc la general, după ce în etapa precedentă a dat semne de slăbiciune, pierzând timp în raport cu Chris Horner (RadioShack), Alejandro Valverde (Movistar) și Joaquim Rodriguez (Katusha), în ultimii trei kilometri. Horner s-a apropiat la 28 secunde de sicilian, Valverde aflându-se la 1’14” distanță de lider. Dealtfel top 10 a rămas neschimbat, în urma ultimei etape, doar Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) a făcut schimb de locuri cu Domenico Pozzovivo (Ag2r-La Mondiale), irlandezul aflându-se acum pe locul 5, iar italianul pe șase.

Adam Hansen (Lotto Belisol) și Javier Aramendia (Caja Rural) a fost lăsați să plece la 3 km de la start, cumulând un avantaj de 7 minute față de pluton. Au traversat împreună cele două cățărări de categoria a treia ale zilei – Alto de Pradilla și Alto de Valmala, dar au fost prinși. La 28 kilometri de sosire Nicolas Roche a încercat o acțiune, reușind să îi distanțeze pe Domenico Pozzovivo (Ag2r-La Mondiale) și Thibaut Pinot (FDJ), dar liderii la general au rămas în față. Roche a avansat doar un loc la general, în defavoarea lui Pozzovivo.

La final victoria de etapa s-a decis la sprint, Mollema impunându-se în fața lui Hagen și a lui Richeze și Farrar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.