Horner et 19 Turul Spaniei 2013

Joaquim Rodriguez (Katusha) a obținut o victorie solitară în etapa a optsprezecea a Turului Spaniei, pe o cățărare finală de categoria a doua, așa cum, cu o etapă în urmă, Vasil Kiryienka (Sky) se impunea pe ascensiunea finală de prima categorie. Diego Ullisi (Lampre-Merida), Dani Moreno (Katusha) și Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) au fost următorii rutieri care au încheiat etapa dintre Burgos și Peña Cabarga, la 11 secunde de Rodriguez.

În etapa precedentă Chris Horner (RadioShack-Leopard) a reușit să îl distanțeze pe Vincenzo Nibali (Astana) în zona cea mai abruptă parte a cățărării finale și s-a apropiat de italian la trei secunde. Acceași manevră a reușit-o și în etapa 18 urcând pe locul întai la general. Americanul conduce cu trei secunde în fața lui Nibali, Alejandro Valverde ( Movistar) aflându-se la 1’09” pe poziția a treia.

Evadarea zilei a fost numeroasă cuprinzând 20 de rutieri, dar cu ascensiunea finală în vizor, cei de la Katusha i-au ținut sub control, fiind prinși pe ultima ascensiune. La jumătatea cățărării din grupul tricoului roșu Roche a atacat, dar în ultimul kilometru Rodriguez a accelerat încheind primul etapa.

Horner a atacat și el, încheind ziua cu șase secunde în fața lui Nibali. Americanul se afla acum în frunte, dar mai are de trecut peste o etapă grea, care se încheie pe Alto de l’ Angliru, o cățărare de categorie speciallă, care vine după altre trei cățărări de categoria a treia, a doua, respectiv întâi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.