vuelta-espana-podium

La doar o zi după câştigarea Turului Spaniei, americanul Chris Horner s-a aflat în centrul unei confuzii cu privire la locul în care s-ar fi aflat în noaptea de după succesul istoric. 

Luni dimineaţa, cei din agenţia naţională spaniolă antidoping au sosit la hotelul celor de la Radioshack, din centrul Madridului, pentru a-l supune pe Horner unui control inopinat în afara competiţiei, însă au aflat că acesta nu se afla acolo. Oficialii de la Radioshack au spus că Horner îi înştiinţase pe cei de la USADA, cu o zi înainte, că se va afla la alt hotel pentru a fi alături de soţia sa. 

“Chris a dormit în alt hotel şi a menţionat acest lucru în notificarea trimisă. A dormit tot în Madrid, dar în hotelul soţiei sale”, a spus Philippe Maertens, purtătorul de cuvânt al celor de la Radioshack.

Cicliştii sunt obligaţi să înştiinţeze autorităţile din domeniu despre locaţia în care se află în fiecare zi, pentru a putea fi supuşi oricând unui control.

Oficialii de la Radioshack susţin că proaspătul învingător din Vuelta a anunţat USADA despre această modificare chiar înainte de startul ultimei etape. Horner ar fi trecut în notificare numele hotelului, camera la care este cazat şi intervalul orar în care este disponibil.

Controlul a fost solicitat de USADA, iar oficialii spanioli l-au căutat pe Horner la hotelul echipei, nu la cel în care era cu adevărat cazat. Ştirea a apărut în AS şi a circulat foarte repede pe internet. Regulile USADA permit suspendarea unui rutier dacă acesta ratează 3 controale antidoping.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.