Fatback Alaska revine cu Corvus Carbon 1

Firma Fatback originara din Alaska este unul din primii fabricanti de fatbike-uri. Au fost pionierii acestei nişe, producand biciclete cu roti superlate inca din 2007. Anul acesta au revenit in forta pe piata cu un fatbike de carbon produs in fabricile proprii.

Fatback Alaska revine cu Corvus Carbon 2

Fatback Alaska revine cu Corvus Carbon 3Primul cadru de carbon de la Fatback se numeste Corvus si vine impreuna cu o furca rigida, tot din carbon. Este construit dupa cele mai noi standarde, avand furca spate spatiata la 190mm si cea din fata la 135mm.Triunghiul cadrului este turnat dintr-o bucata, tuburile fiind formate din straturi de carbon unidirectionale. Furca spate este construita separat si este imbinata de triunghi prin lipire.

Creat special pentru clima dura din Alaska, Corvus se poate folosi in cele mai grele conditii. Este util atat pentru plimbari scurte si excursii de weekend, cat si pentru expeditii lungi si ture grele pe teren accidentat. Cadrul este pregatit pentru orice putand fi dotat cu o multime de accesorii. Include patru suporti pentru portbagajul spate, trei suporti pentru bidoane, urechiusa de schimbator detasabila, suport de schimbator faţă detasabil. Pe spate incape un butuc cu ax de 12mm Thru Axle, monoblocul este cu filet clasic, are tub frontal conic si accepta anvelope de pana la 4,8 inch.

Furca este construita tot din fibre de carbon unidirectionale cu prindere pentru butuc lat de 135mm si cu ax de 15mm Thru Axle. Are camasa pentru frana trasa prin interior, suport postmount pentru frana disc si spatiu pentru anvelope de 4,8 inch. Gatul furcii are 1.1/8″ in partea superioara si 1.1/2″ la baza.

Fatback Alaska revine cu Corvus Carbon 4

Cadrul se fabrica in trei marimi, 16, 18 si 20 de inch si momentan este oferit spre vanzare la un pret redus. Furca costa 400 dolari, cadrul 1750 dolari, iar impreuna se pot achizitiona pentru 2000 de dolari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.