Damiano Cunego

ciclism.ro: Cum a fost acest sezon pentru tine până acum?

Damiano Cunego: A început destul de bine, mi-am programat antrenamentele pentru a ajunge la forma maximă în clasicile din Ardeni. Însă, eforturile mele nu mi-au adus rezultatele pe care mi le imaginam. Recunosc că mi-aş fi dorit să obţin rezultate mai bune în prima parte a sezonului şi în Turul Franţei.

Ce obiective ai în ultima parte a sezonului?

Principalul obiectiv este Giro di Lombardia. Am câştigat această cursă de 3 ori, dar niciodată pe noul traseu care pleacă din Bergamo şi ajunge la Lecco. Ar fi extraordinar dacă aş putea să mă lupt pentru victorie.

Care este situaţia ta contractuală pentru 2014, rămâi cu Lampre?

Contractul meu cu Lampre-Merida este semnat şi pentru sezonul 2014.

Cât de mult s-a schimbat ciclismul din 2004, când câştigai Turul Italiei, până acum?

S-a schimbat foarte mult. Au apărut multe curse noi precum Turul Beijingului, GP Quebec sau GP Montreal. Ciclismul tinde spre globalizare şi cred că este un lucru bun pentru sponsori.

Ce perspective ai pentru 2014, te vei concentra pe clasice sau pe un mare tur?

Deocamdată mă concentrez pe  sfârşitul acestui sezon. La final voi face o evaluare alături de cei din echipă şi voi vedea care va fi planul pentru 2014.

Cum a fost trecerea la bicicletele Merida, după mulţi ani în care sponsorul tehnic a fost Wilier?

Bicicletele Wilier erau foarte bune. Am câştigat multe curse cu ajutorul lor, dar pot să vă asigur că şi cele de la Merida sunt extraordinare.

Nu ai fost trecut pe lista provizorie a rutierilor ce vor reprezenta Italia la Campionatele Mondiale. Este o dezamăgire pentru tine?

Bettini este cel care face selecţia şi alege cicliştii care au demonstrat ceva sezonul acesta. Ştiu că nu am avut un sezon reuşit şi cred că este normal ca Bettini să aleagă alţi rutieri aflaţi într-o formă mai bună. Bineînţeles, nu sunt bucuros, dar accept această decizie.

Care este cursa pe care ţi-o doreşti cel mai mult să o câştigi înainte de a te retrage?

Visul meu rămâne Liege-Bastogne-Liege. Am fost pe podium o dată şi îmi doresc să mă impun în următorii ani.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.