Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 1

Da, ati citit bine! Exista acum o cursiera de 4kg, perfect functionala si cu toate piesele la locul lor. Nu e nici Single speed, nici fara frana; are schimbatoare si frane fata-spate plus foi si pinioane multiple. Este asamblata de Fair Wheel Bikes dintr-o serie de componente alese cu mare atentie.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 2

Desi greutatea bicicletei este mai mica decat mica, ea poate fi folosita normal in cursele de sosea. E echipata cu setul de roti Tune Skyline, roti ce au fost folosite de Chris Frome in Turul Franţei. Anvelopele din dotare sunt Vittoria Crono Evo CS 700×22.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 3

Restul componentelor au fost alese dupa criteriul grautatii minime, fara a sacrifica siguranta. Grupul de 11 pinioane Recon este sculptat in intregime din aluminiu si cantareste 104 grame. Angrenajul THM Clavicula are doua foi Tune si trage de un lant KMC SL11 DLC.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 4

Cablurile de frana sunt KCNC din titan, cele de schimbator sunt din nylon Powercordz iar camasile Aican sunt cele mai usoare din lume. Pipa Enve si ghidonul Schmolke au fost unite impeuna pentru a elimina greutatea suruburilor. Şaua de carbon Mcfk sta pe o tija Schmolke, iar frana spate THM Fibula are 60 de grame.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 5

Cadrul Crumpton de 700 de grame este imperecheat cu furca THM Scapula F cu frana integrata, ce cantareste doar 340 de grame. Bicicleta ar fi fost si mai usoara daca tija de şa ar fi facut parte din cadru. S-ar fi castigat cateva zeci de grame dar micile reglaje de inaltime nu ar mai fi fost posibile. Singurele piese mai obisnuite sunt manetele si schimbatoarele. Desi exista optiuni mai usoare pe piata s-a optat pentru Sram Red 22 pentru rezistenta si performanta.

Cursiera de 4kg inca nu a fost pusa in vanzare, dar cand va fi, va costa in jur de 20000 de dolari. Adica 67000 lei.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 6

Alta minunatie a celor de la Fair Wheel Bikes este un BMX full carbon, cum inca nimeni nu a mai vazut, facut tot pu un cadru Crumpton. Cadrul, furca, pipa, ghidonul, tija, şaua – toate sunt din carbon! Bicicleta vine echipata cu frana pe spate si cu pedale la o greutate de 4,98kg.

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 8

Sfidarea limitelor - Cursiera de 4kg si BMX de 5kg 7

5 COMMENTS

  1. ..,,.. edaka lucrezi cu asa ceva la viteze mai mari …e profesionala incearka sa te …… inveti lasa viteza ok spor la vitezaa………

  2. Acum 2-3 luni spuneam ca peste 10 ani cursierele vor cantarii maxim 4 kg iar MTB-urile vor avea maxim 6 kg. Estimarea mea de timp a fost gresita si nici acum nu-mi vine sa cred ca exista deja acesta cursiera si cu siguranta in scurt timp se vor fabrica pe banda rulanta iar pretul lor va fi mult mai mic, abia astept sa-mi pot cumpara una.

  3. Pe mine chiar ma sperie . Anul asta in Vuelta am vazut un ”carambol” de vreo 15 ciclisti intinsi pe sosea , mecanicii echipelor culegeau de pe sosea roti cu spitele din carbon care abia daca mai aveau una sau 2 spite intregi . Acum cativa ani am vazut un ciclist care a cazut aproape de linia de finish , la un sprint, cand roata fata din carbon s-a rupt pur si simplu . Fibra asta de carbon pare ca e foarte ”capricioasa” . Ba ca e mai rezistenta ca otelul dar daca strangi colierul mai tare pe teava de carbon plesneste saraca fibra . Mie mi se pare ca totusi cu cat devin mai usoare bicicletele , cu atat mai fragile sunt . Poate oi fi eu prea primitiv si poate prea frustrat ca nu am bani de carbon dar imi place sloganul celor de la NS BIKE……..STEEL is REAL !!!

  4. mda si eu zic la fel dar e foarte greu sa treci inapoi la otel dupa ce ai incercat carbonul !.Mi s-a parut ca o piatra de moara cand am pus mana pe ea .Oricum nu strica sa ai in colectie de toate felurile –

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.