Road World Championships

Dublul câştigător al Turului Franţei, Alberto Contador, a fost selecţionat în echipa de şosea a Spaniei pentru Campionatele Mondiale de la Florenza, ce se vor desfăşura între 22 şi 29 septembrie.

Alejandro Valverde – medaliat cu argint în 2003, 2005 şi cu bronz în 2006, 2012 – şi Joaquin Rodriguez – bronz în 2009 – vor fi liderii Spaniei în cursa pe şosea ce va avea loc chiar în ultima zi a Mondialelor. Alături de cei 3, Javier Minguez i-a mai selecţionat pe Jose Herrada, Jonathan Castroviejo, Egoi Martinez, Samuel Sanchez, Daniel Moreno şi Luis Leon Sanchez.

Profilul cursei pe şosea de anul acesta pare a fi unul ideal pentru căţărători, astfel că mulţi oameni de clasament general şi-au propus să câştige la Florenza. 272,5km vor avea de acoperit cicliştii în proba de şosea, pe un traseu ce însumează 3000m diferenţă de nivel.

profil

Chris Froome şi Nairo Quintana se numără şi ei printre cei care ţintesc medalia de aur. Câştigătorul Turului Franţei va avea susţinerea lui Bradley Wiggins, care va avea ca principal obiectiv cursa de contratimp individual. Pe lângă cei doi, echipa Marii Britanii îi va mai alinia la start pe Geraint Thomas, Mark Cavendish şi Alex Dowsett.

Celălalt protagonist din Turul Franţei 2013, Nairo Quintana, va face parte dintr-o echipă fantastică alătiuri de Carlos Betancur, Darwin Atapuma, Sergio Henao şi Rigoberto Uran.

Vincenzo Nibali va conduce echipa Italiei în cursa pe şosea, în timp ce Adriano Malori şi Marco Pinotti vor încerca să obţină o medalie la contratimp pe teren propriu.

Franţa va fi condusă de Thomas Voeckler şi Thibaut Pinot. Bernard Bourreau, selecţionerul Franţei, i-a mai inclus în lot pe dublul câştigător de etapă în Vuelta – Warren Barguil, campionul naţional – Anthony Roux, Romain Bardet, Amael Moinard, Christophe Riblon şi Cyril Gautier. Surpriza a fost neselecţionarea lui Sylvain Chavanel care a declarat că nu se află într-o formă care să îi permită să ajute echipa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.