F

Multe biciclete vechi au furca spate departata la 120mm, ceea ce face foarte dificila montarea unui butuc modern de 130 sau 135mm cu pinioane multiple. Pentru cei ce vor sa restaureze o bicicleta veche si sa o doteze cu piese noi, dar si pentru cei ce vor sa aiba mai mult de o viteza, este acum disponibil un kit de conversie de la Fyxation.

F

FKitul se numeste SixFyx si poate transforma orice SSp sau FG intr-o bicicleta moderna cu sase viteze. Fyxation a lucrat impreuna cu Microshift pentru a produce acest kit ce contine o roata completa de spate cu caseta si 6 pinioane, schimbator spate, foaie cu 46 de dinti si maneta de schimbator pentru capatul ghidonului. In plus sunt incluse toate accesoriile pentru montare, cablu, camasa si ghidaj.

Butucul cu un OLD de 120mm are o caseta scurta compatibila cu grupul de sase pinioane ce se fixeaza cu un lockring clasic. Schimbatorul de pinioane are bratul de fixare special construit pentru a se putea atasa de cadrele cu dropout orizontal. Bratul schimbatorului se monteaza pe axul butucului si este strans odata cu piulita de pe ax. Momentan se fabrica doar maneta pentru capat de ghidon (bar end shifter) insa ar fi util sa apara si alte modele. Grupul de 6 pinioane este compatibil cu lant de 9 viteze, lant care trebuie achizitionat separat.

F

Kitul complet costa 300 de dolari, dar este disponibila si o varianta mai ieftina, de 250 dolari, fara janta si spite, pentru cei ce vor sa-si construiasca roata singuri. Inca nu s-a anuntat data lansarii, iar greutatea componentelor este necunoscuta.

F

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.