Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 1

Firma Juliana Bicycles a fost infiintata in 1999 de catre multipla campioana mondiala de ciclism montan, Juliana Furtado. Dupa ce a castigat 5 campionate nationale si 4 campionate mondiale, Juliana Furtado s-a retras din activitatea competitionala. Cu suportul unor prieteni de la Santa Cruz si-a deschis propria firma ce produce biciclete, haine si accesorii, doar pentru femei.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 2

Momentan Juliana Bicycles are in oferta 10 modele de biciclete din care doar doua sunt cu cadru rigid. Toate sunt concepute pentru fete, cu o geometrie adecvata fizicului feminin, pipa si ghidon mai scurte, şei şi angrenaje speciale. Voi face o scurta prezentare fiecarui model, incepand cu cele mai bune.

Furtado Primeiro este bicicleta de top a firmei, cu cadru si furca cu suspensii si roti de 27.5″. Cadrul din fibra de carbon beneficiaza de tehnologia Virtual Pivot Point (VPP), are o cursa de 125mm si este dotat cu un shock Fox Float cu Kashima si CTD. Furca este Fox 32 Float cu o cursa de 130mm, Kashima si CTD. Butucul spate are ax de 142x12mm, axul faţă este de 15mm iar groupset-ul este compus in intregime din piese Shimano XT. Deasupra tutoror sta o şa speciala pentru femei, fixata pe o tija Rock Shox Reverb Stealh.
Cadrul se fabrica in trei marimi si primeste 5 ani garantie. Greutatea bicicletei este de 12,6kg iar pretul este de 5999 dolari.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 3

Furtado Segundo este varianta mai modesta a bicicletei anterioare. Cadrul de aluminiu are cursa tot de 125mm, la fel si furca de 130mm. Suspensiile sunt tot Fox Float cu CTD dar fara Kashima. Angrenajele sunt compuse din piese Shimano SLX si Deore. La o greutate de 13,9kg, bicicleta costa 3299 dolari.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 4

Joplin Primero se deplaseaza pe roti de 29″ si cantareste 11,4kg. Cadrul din carbon cu VPP are o cursa de 100mm multumita shock-ului Fox Float cu tehnologia CTD si tratament Kashima. Furca Fox 32 Foat are o cursa de 120mm, CTD si Kashima. Butucul spate are ax de 142x12mm iar cel fata este de 15mm. Angrenajul Shimano XT 3×10 e responsabil de deplasare, iar franele Shimano XT se ocupa de oprire. Ca si la celelalte modele si acest cadru are o garantie de 5 ani in timp ce rulmentii pivotilor sunt garantati pe viata. Pretul unui Joplin Primero este de 5399 dolari.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 6

Joplin Segundo are acelasi cadru, doar ca e din aluminiu iar suspensiile nu mai beneficiaza de stratul protector Kashima. Suspensiile au aceeasi cursa, 120mm in faţă si 100mm in spate. Angrenajul e SLX/Deore iar franele tot Deore. Bicicleta completa cantareste 13kg si costa 3099 dolari.

Joplin Terço are acelasi cadru si acelasi shock ca si celelalte modele Joplin. Doar furca e schimbata cu una RockShox Recon 120mm cu Turnkey. Angrenajul este Deore 3×10 iar franele Avid Elixir 1. Pretul bicicletei este de 2599 dolari iar greutatea e aproape 14kg.

Juno Primero este un full suspension din aluminiu, cu un singur pivot si cursa de 125mm la cadru. Shock-ul spate este Fox Float CTD, iar furca fata este RockShox Sektor Gold SL cu o cursa de 130mm. Angrenajele si franele sunt un mix de SLX si Deore. Bicicleta cu roti de 27.5″ cantareste 13,5kg si costa 2299 dolari.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 5

Origin Primeiro este primul model lansat in 1999, dar acum vine cu upgrade-uri serioase. Cadrul din aluminiu este tip single-pivot si are o cursa de 100mm, graţie shock-ului Fox Float CTD. Furca Fox 32 Float are o cursa de 120mm si ax de 15mm. Angrenajul 3×10 e compus din piese Shimano SLX si Deore. Se fabrica in trei marimi – XS, S si M. Marimea XS se invarte pe roti de 26″ iar celelalte au roti de 29″. Pretul unui Origin Primeiro este de 2399 de dolari.

Origin Segundo prezinta aceleasi caracteristici ca si varianta superioara. Economia s-a facut la furca, ce este acum una RockShox Recon 120mm si la groupset-ul Deore cu Frane Avid Elixir 1. La o greutate de 13,8kg are un pret de 1999 dolari.

Juliana Bicycles - Biciclete de munte pentru fete 7

Nevis Primeiro e singurul hardtail de la Juliana Bicycles. Cadrul usor din aluminiu se fabrica in trei marimi si are dropout-uri convertibile pentru a putea fi folosit si la SSP. Furca fata este o Fox 32 Float de 100m cu tehnologie CTD si ax de 15mm. Groupset-ul combina piese SLX si Deore. Marimea XS are roti de 26″ iar S si M merg pe 29″. Pretul unei biciclete este de 2099 dolari, iar greutatea este de 11,7kg.

Nevis Segundo este varianta mai modesta alui Primo. Diferentele se vad la furca RockShox Recon 100mm, la angrenajele Deore si la franale Elixir 1. Greutatea este de 12,9kg iar pretul coboara la 1650 dolari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.