Alonso

Fostul campion al Formulei 1, Fernando Alonso, a confirmat faptul că încercarea de a salva echipa Euskaltel a eşuat, astfel că echipa bască va dispărea la sfârşitul acestui sezon.  Cu toate acestea, Alonso a declarat că îşi va face propria echipă după 2015.

Pilotul de la Ferrari a dezvăluit planurile pe care le are pentru viitor, la o zi după ce începuseră să circule zvonuri conform cărora negocierile privind preluarea licenţei echipei Euskaltel nu s-au concretizat. Tratativele cu compania de telefonie bască s-au împotmolit când s-a ajuns la negocierea contractelor pe care Alonso ar fi urmat să le preia. 

Zvonurile lansate de presa spaniolă au fost confirmate astăzi, când conducerea celor de la Euskaltel-Euskadi a anunţat în mod oficial desfiinţarea echipei ce a făcut parte din plutonul profesionist timp de aproape două decenii.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Fernando Alonso a scris: “Am încercat cât am putut, dar a fost imposibil să avem o echipă în 2014. Pasiunea mea pentru acest sport şi dorinţa de a fi implicat rămân intacte, aşa că acesta este doar începutul. De mâine dimineaţă vom începe să lucrăm pentru construcţia unei echipe de care să fim mândri, celei mai bune pe care o putem face. Ciclismul şi fanii săi merită ce e mai bun, iar acum avem timpul de partea noastră. Nu a fost să fie, dar va fi!”.

Eşecul încercării de salvare a echipei Euskaltel – pentru care Alonso pregătise 2 milioane de euro pe an, timp de 3 ani, pentru cumpărarea licenţei World Tour – îl forţează pe spaniol să o ia de la zero cu viitoarea echipă.

Alonso ar fi încercat să obţină o licenţă de World Tour pentru 2014, dar s-a izbit de refuzul UCI care i-ar fi oferit doar statutul de echipă pro-continentală. Astfel, echipa nu ar fi fost invitată automat în cursele importante şi ar fi fost aproape imposibilă atragerea rutierilor importanţi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.