Interbike 2013 - Best of Show 00

Interbike este cea mai mare expozitie de biciclete de pe continentul American. Anul acesta Interbike a avut loc in Las Vegas in zilele de 18, 19 si 20 septembrie. Au fost prezente peste 1000 de firme din toate domeniile ciclismului ce si-au expus si prezentat noile produse. Voi face o scurta introducere produselor premiate cu titlul “Best in Show”, cele mai bune din fiecare categorie.

Ciclocros – Giant TCX Advanced SL0
Giant a indrodus la ciclocrosul lor axurile ThruAxle si pe faţa si pe spate. Desi pana acum ThruAxle era prezent doar pe MTB-uri, acum il vedem pe biciclete tot mai variate. Folosirea acestor axuri este aproape obligatorie pentru bicicletele cu frane disc, pentru a da o mai mare stabilitate rotii si a se elimina riscul atingerii discului de placute. Ciclocorsul Giant TCX este din carbon, este usor, este rezistent si are frane hidraulice.

Interbike 2013 - Best of Show 01

City Bike – Shinola Di2 Runwell
Aceasta bicicleta de oras imbina intr-un mod extraordinar stilul retro cu componentele de top. Cadrul clasic din otel mufat, este echipat cu o transmisie Shimano Alfine 11 cu schimbator electronic. Maneta este conectata la un afisaj electronic ce arata viteza selectata. Dinamul din butuc poate alimenta farul si stopul sau poate incarca telefonul sau aparatul foto. Butucul spate are 11 viteze integrate, iar oprirea se face cu ajutorul franelor hidraulice pe disc. Bineinteles nu puteau sa lipseasca aripile lungi si portbagajul de faţă fabricat manual.

Interbike 2013 - Best of Show 02

Cursieră aerodinamică – Giant Propel Advanced SL0
Testata in tunelul cu vânt, aceasta bicicleta este una dintre cele mai aerodinamice. Dar nu doar testele din tunel ci si cele de pe sosea au dovedit ca este una din cele mai rapide biciclete. Este echipata cu un groupset Shimano Dura-Ace Di2  si cu rotile Zipp 404.

Interbike 2013 - Best of Show 03

Cursieră de damă – Specialized Amira
Special pentru femei, Specialized a lansat o cursiera denumita Amira. Geometria este specifica fizicului feminin, estetica este la cote inalte , iar dotarile sunt de top.

Interbike 2013 - Best of Show 04

Cursieră superuşoară – Focus Izalco Max
Cadrul Izalco Max, echipat cu roti DT Swiss de carbon, groupset Sram Red 22 si frane Fibula, are o greutate de doar 5,48kg. Un cadru gol de 54cm cantareste 720g, iar furca mai adauga 295g. Focul a construit cadre speciale pentru diferite echipari. Cadrele pentru schimbatoare electronice au ghidaje interioare, iar cele pentru schimbatoare mecanice au suporturi de carbon pentru camasi.

Interbike 2013 - Best of Show 05

Triatlon – Felt IA
Nu e o bicicleta, e o superbicicleta, spun cei ce au testat-o. Foarte usoara, foarte rapida si foarte scumpa, Felt IA este simplu de utilizat si reglat. De obicei aceste biciclete necesita ajustari precise si minutioase pentru şa, ghidon, extensii si frane. La Felt IA aceste ajustari sunt o joaca de copil.

Interbike 2013 - Best of Show 06

Trail – Santa Cruz 5010
Denumita si Solo aceasta bicicleta este urmasa lui Blur TRC, cea mai buna de la Santa Cruz. Cu roti de 27.5″ si cu o echipare de top, 5010 detine acum titlul suprem. Cadrul de carbon are o geometrie agresiva, cu toptube curbat in jos si cursa de 127mm.

Interbike 2013 - Best of Show 07

MTB de damă – Giant Lust Advanced 0
Pentru 2014 Giant a conceput si o bicicleta speciala de dama, cu cadrul de carbon, suspensii si roti de 27.5″. Printre dotari se remarca transmisia Sram XX1, furca RockShox SID XX, tija telescopica si geometria de curse.

Interbike 2013 - Best of Show 08

Cross-Country – Specialized S-Work Epic
Specialized fabrica aceasta bicicleta in doua variante, Epic standard si Epic World Cup. E una din cele mai celebre biciclete din lume datorita sistemului de suspensii Brain. Epic World Cup are cadrul special construit pentru transmisia XX1, nesuportand angrenaje cu foi multiple.

Interbike 2013 - Best of Show 09

MTB rigid – Scott Scale 700 Premium
Scott Scale 700 e facuta sa fie rapida, si foarte rapida. Cadrul construit din carbon HMX este superusor si rigid. Rotile de 27.5″, echiparea Shimano XTR si furca Fox 32 CTD de 10mm, fac aceasta bicicleta una din cele mai bune din lume.

Interbike 2013 - Best of Show 10

Downhill – Devinci Wilson
Se remarca centrul de greutate coborat, datorita suspensiei Split Pivot. Facuta sa castige curse, Devinci Wilson are toate atu-urile unui downhill veritabil.

Interbike 2013 - Best of Show 11

29er FullSuspension – BMC TF01 29
BMC e o companie ce nu agreaza prea mult rotile de 27.5″. 29er-ul lor va fi lansat in 2014 si are cadru de carbon cu o cursa de 150mm, cu centru de greutate coborat si chainstay-uri foarte scurte.

Interbike 2013 - Best of Show 12

Fatbike – Borealis Yampa
Cel mai performant fatbike de pe piata, Yampa introduce jante de carbon cu anvelope tubeless, cadru si furca din carbon, transmisie XX1 si o greutate de sub 10kg.

Interbike 2013 - Best of Show 13

Furcă cu suspensie – RockShox Pike
Pike se fabrica in roate trei marimile, pentru roata de 26″, de 27.5″ si de 29″. Mai buna ca niciodata noua furca de la RockShox are calitati de neegalat la absorbtia vibratiilor si depasirea obstacolelor.

Interbike 2013 - Best of Show 14

Suspensie spate – Cane Creek DBAir CS
Cotat drept cel mai bun shock de la Interbike, Double Barrel Air e o mostra impresionanta de tehnologie avansata. Setari cum ar fi Climb Switch, low-speed rebound si compresia fac shock-ul usor de utilizat si reglat.

Interbike 2013 - Best of Show 15

Sursa – BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.