Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 1

In trecut Tomac a fost un producator serios de biciclete montane, dar din cauza unor probleme a fost nevoit sa-si intrerupa activitatea. Dupa o perioada de absenta, a revenit pe piata cu o bicicleta superba de ciclocros, fabricata in intregime in SUA.

Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 2

Cadrul noii biciclete denumita Montezuma este fabricat de Saratoga Frameworks, o firma cu renume ce produce cadre pentru multe alte branduri. Pentru constructia cadrului s-a optat pentru titan 3AL/2,5V, unul din cele mai bune aliaje. Tubul superior este din carbon, dar este disponibila si o varianta full titan.

Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 3

Furca este tot din carbon cu gat conic si suport doar pentru frana disc. Si cadrul suporta doar frana disc, cu etrierul montat in interiorul furcii spate. Tubul frontal are 44mm ceea ce permite montarea oricarui tip de furca, cu gat conic sau cu gat drept.

Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 4

Dropout-urile spate sunt modelul Paragon Poly Drop, ce suporta orice tip de ax pentru butuc. Desi pentru schimbatoare s-a optat pentru cabluri ascunse prin cadru, frana spate are conducta pe exterior si chiar daca este fixata bine de cadru cu ghidaje, cam strica estetica bicicletei. Monoblocul folosit este de tip PF30.

Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 5

Angrenajele si schimbatoarele sunt Shimano Ultegra Di2 electronic, cu franele hidraulice pe disc Shimano BR-785. Rotile alese sunt tot de la Shimano si anume Deore XT si vin incaltate cu anvelope Kenda.

Tomac revine pe piaţă cu un ciclocros de titan 6

Unghiurile confortabile, ghidonul lat si anvelopele agresive permit folosirea acestei biciclete pe aproape orice teren. Pretul nu este chiar atat de mare precum ne-am fi asteptat. Cadrul de titan costa 2000 dolari iar cel de titan cu toptube de carbon costa 2500 dolari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.