Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 1

Dupa ce ne-au uimit cu butucii magneticii, italienii de la Alchemist ne şocheaza iarasi cu noile modele de jante si butuci. Designul cu adevarat unic si futuristic este de o frumuseste rara, iar performantele sunt pe masura.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 2

Rotile Stealth se fabrica doar in marimea 27.5″ si sunt dedicate curselor de enduro. Janta de carbon are o serie de intarituri si ranforsari denumite RR – Ridge Reinforcement. Aceste ranforsari intaresc janta doar in punctele unde este mai solicitata, celelalte zone putand fi subtiate fara nici un risc. Un plus al acestor intarituri este ca protejeaza suplimentar jantele de crengi, pietre sau cazaturi. Rasina contine un polimer din plastic ce ofera jantei rezistenta superioara la impact si absoarbe mai bine socurile.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 3

Gaurile pentru nipluri sunt offset 3mm si inclinate la 5° pentru a permite spitelor o aliniere mai buna cu butucul. Astfel spitele se pot tensiona egal si mai puternic, obtinandu-se o roata rigida si rezistenta. Janta goala cantareste 405g, are o latime interioara de 24mm iar profilul are 30mm in dreptul gaurilor si 26mm in rest. Rotile Stealth sunt TubelessReady si au 24 de spite Sapim Leader, si pe fata si pe spate.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 4

Butucii au un aspect fantastic, cu forme geometrice unghiulare, fara suprafete rotunde. Sunt construiti pe freze automate printr-un procedeu denumit Ultra Milling. Dupa prelucrare sunt tratati prin anodizare cu un strat dur si rezistent la abraziune. Designul butucilor le confera o rigididitate foarte mare, eliminand total orice torsiune. Butucul fata se fabrica doar cu ax de 15mm si cantareste 140 de grame, iar cel de spate are 280 de grame si ax de 12x142mm. Ambii butuci vin cu 24 de gauri. Setul de roti Stealth cantareste 1560 de grame si costa 2400 de euro.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 5

Pentru cursele de XC Alchemist ofera rotile Wave cu jante de 29″. Sunt construite dupa acelasi model RR, dar intariturile sunt mai putin pronuntate. O janta goala cantareste 345g si are un interior de 20mm. Gaurile niplurilor au 3mm offset si 5 inclinatie. Au in compozitie aceeasi rasina cu polimeri de plastic si vin tot cu 24 de gauri si pe fata si pe spate. Greutatea maxima pe care o suporta este de 90 de kilograme, deci ciclistii mai grei de atat nu le pot folosi in deplina siguranta.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 6

Butucii Wave beneficiaza si ei de un design deosebit, insa cu forme mai armonioase. O serie de protuberante frumos arcuite se intand de la un capat la celalat pentru a mari rezistenta la torsiune a butucului. Producatorii afirma ca rotile lor cu 24 de spite sunt la fel de rezistenta ca altele cu 28 de spite. Rotile sunt construite cu spite Sapin CX-Ray.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 7

Butucul fata cu ThruAxle de 15mm are 130 grame iar cel spate are 270 grame. Butucul spate se produce in doua variante, cu ax QR de 10mm sau 12x142mm, ambele putand fi dotate cu caseta de 9-10 pinioane sau cu driver XX1. Roata fata cantareste 625g si este disponibila si o varianta pentru furca Lefty ce cantareste 595g, iar roata spate are 725g. Setul de roti Wave are 1350g si costa 2300 euro.

Jante şi butuci cu design uimitor de la Alchemist 8

O caracteristica interesanta a butucilor Alchemist este asa numitul Ti-Ring. Un inel de titan se infileteaza in butuc, pe partea cu caseta, pentru a sustine mai bine rulmentul si a prelua fortele ce apar intre caseta si butuc. In plus rulmentul se invarte mai usor si are o durata de viata mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.