1003_kolkata-cycles-624x387

Conducătorii unui oraş din India, în care majoritatea cetăţenilor circulă cu bicicleta, au luat ciudata decizie de a interzice bicicletele pe aproape 200 de străzi importante ale oraşului în timpul zilei.

Calcutta, care are 14 milioane de locuitori, dintre care 2,5 milioane folosesc bicicleta ca mijloc de transport, interzice circulaţia cu biciclete, cărucioare, triciclete şi alte vehicule fără motor pe cele mai importante 175 de străzi. Poliţia spune că traficul este prea mare, iar aceste mijloace de transport încetinesc viteza de circulaţie a tuturor participanţilor la trafic până la 13km/oră.

Calcutta

38 dintre aceste străzi erau deja închise din 2008 pentru biciclişti, dar în această vară alte 137 au trecut la acest statut între orele 7 şi 23. “Nu este spaţiu suficient pentru toate tipurile de vehicule”, spune Dilip Kumar Adak, comisar adjunct al departamentului de poliţie rutieră din Calcutta. 

Legea nu a fost primită prea bine de locuitorii oraşului, ce folosesc aceste mijloace de transport, în mare parte, din cauza sărăciei. Poliţiştii au început deja să îi amendeze pe cei care merg cu bicicleta pe respectivele străzi, iar cei care continuă să încalce această lege riscă să le fie confiscată bicicleta.

protest

“Noile legi sunt stupide”, spune Gautam Shroff de la Ride 2 Breathe. “Poluarea creşte în fiecare zi aici, iar ciclismul ar trebui încurajat. În schimb, îi pedepsim pentru că contribuie la sănătatea mediului. Dacă cicliştii sunt o pacoste, la fel sunt şi pietonii, motocicliştii şi cei care merg cu maşina.”

sursa: road.cc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.